Hent skolens PDF-kataloger

Rødding Højskole

Tag på Rødding Højskole i 3-6 måneder med start i januar, februar, marts om foråret og august eller september om efteråret.

Rødding Højskole er Danmarks første højskole grundlagt i 1844 og inspireret af Grundtvigs tanker. Her finder du et væld af muligheder - blandt andet inden for design, politik, journalistik, musik og litteratur. Du skal vælge ét hovedfag og op til 8 sidefag. Hvert forårs- og efterårshold tager på en fælles studietur til et europæisk land og de enkelte hovedfag rejser til hhv. Sydafrika, Brasilien, Israel/Palæstina, USA eller Mexico City.

Vi glæder os til at se dig.

Hvert hovedfag kan kombineres med et op til 8 forskellige sidefag.
Se listen over alle vores sidefag her.

Hovedfagene er:

Design & Innovation:

I Design & Innovation arbejder vi bredt inden for design og introducerer dig til en verden af forskellige designgenrer. Det gør vi, fordi vi tror på, at design er mere tværfagligt end som så. Du kommer til at arbejde med bl.a. grafisk design, produktdesign, mode og arkitektur - og du kommer til at møde forskellige designere, der tænker og arbejder helt anderledes, end du selv gør. Vi arbejder ikke med et facit, men skaber hele tiden noget nyt. Du behøver hverken kende til designhistorie eller være verdensmester i Photoshop. Fra dag ét er vi alle designere.

Musik -hero

Musik & Performance

Uanset om du ønsker at gå i dybden med dit instrument eller din stemme og måske overvejer at søge ind på en musikuddannelse, eller du ønsker at blive bedre til at synge og spille - alene fordi det er fedt - er Musik & Performance noget for dig. Her kan du udvikle dig både som individuel musiker og som bandmedlem! Vi vil dyrke selve musikaliteten og samspillet i et band - noder eller ej - og der er plads til at dykke helt ned i teorien eller historien, hvis du har lyst til det. Desuden vil vi arbejde med sangskrivning, fortolkning af kendte sange og komposition, og vi skal naturligvis også optræde og lave indspilninger. På vores studietur til Brasilien bliver du præsenteret for landets uudtømmelige kilder af musik og kultur i mødet med lokale musikere, til koncerter, til jamsessions og samba- eller capoeira-sammenkomster på gaden eller stranden - og vi skal selv spille en masse musik med de lokale.

Journalistik3

Journalistik & Mellemøsten:

Får du skrivekløe, når du ser en bærbar? Læser du politik før sladderen? Elsker du gode historier, og har du lyst til selv at fortælle dem? Så er journalistik garanteret noget for dig. I dette fag går vi i dybden med det journalistiske håndværk og forbereder os til optagelsesprøverne i Aarhus og Odense. Vi beskæftiger os med hele den journalistiske arbejdsproces fra den første ide over research, kildekritik, interview, skriveproces og dokumentation til den færdige artikel. Vi skriver en lang række artikler fra almindelig nyhedsformidling til portrætter, nyhedsartikler, referater, klummer, anmeldelser og reportager. Senere kobles faget med temaerne islam, integration og Mellemøsten. På baggrund af studieturen til Israel/ Palæstina udgiver vi magasinet Report, hvor vi bringer de artikler, vi har skrevet dernedefra.

Politik2

Politisk Perspektiv & USA

Er du engageret i samfundet, glad for diskussioner, interesseret i dansk og international politik og måske i at studere et samfundsfagligt emne - og er du vild efter at udforske USA, hvortil vi tager på studietur? Så er Politisk perspektiv & USA lige noget for dig! Vi tager de langsigtede briller på og ser på samfundet af i morgen: Hvor er vi egentligt på vej hen? Hvorfor ser vores samfund ud, som det gør, og hvordan kommer den internationale verdensorden til at se ud i fremtiden?

Litteratur1

Litteratur & Horisont

Litteratur & Horisont på Rødding Højskole er for dig, der ønsker en bredere forståelse for litteraturen, kunsten og det samfund, vi lever i. Det er et fag for dig, der vil stoppe op og reflektere over nogle af de mere grundlæggende spørgsmål ved tilværelsen, og som er interesseret i at søge andre svar end de allerede givne og opleve andre verdenssyn end de allerede kendte. Med Litteratur & Horisont tager vi på studietur til Bukarest og Transsylvanien i Rumænien, hvor vi taler med aktuelle forfattere, møder kulturen og ser det fascinerende land, som mange har ladet sig inspirere af i deres litteratur.

Vi er verdens ældste højskole med bygninger, der overalt er fyldt med charme og stemning, og hvor højskolens gamle stald og lade med kornsiloer og høloft er blevet ombygget til et unikt undervisningsmiljø med auditorium, mødeøer og gangbro samt kreative lokaler til skolens fem hovedfag. 5 min. fra skolen ligger et idrætscenter med svømmehal, fitnesscenter, to biografer, bowling, boldbaner, haller m.m., som vi har billig adgang til.

Mad
I højskolens køkken arbejder en flok glade og dedikerede ansatte, som brænder for at lave spændende og varieret mad - sundt, grønt og så vidt muligt økologisk.

Hjemlighed
Ligesom eleverne bor på skolen, bor alle lærerne på eller ved højskolen for at skabe den hjemlighed og det fællesskab, der er nerven i højskolen. Således er det at være højskolelærer en livsform, hvor man ikke kun passer sin undervisning, men er sammen med eleverne i forbindelse med måltiderne, om aftenen og i weekenderne - til hverdag og til fest.

Rødding Højskole
Flors Alle 1