Hent skolens PDF-kataloger

 

Rødding Højskole

DanskEnglish

Tag på Rødding Højskole i 3-6 måneder med start i januar, februar, marts om foråret og august eller september om efteråret.

Rødding Højskole er Danmarks første højskole grundlagt i 1844 og inspireret af Grundtvigs tanker.

Her finder du et væld af muligheder - blandt andet inden for design, politik, journalistik, musik og litteratur.

Du skal vælge ét hovedfag og op til 8 sidefag. Hvert hovedfag inkluderer en større rejse til f.eks. Sydafrika, Cuba, Israel/Palæstina, USA eller Istanbul.

Vi glæder os til at se dig.

 

 

 

 Fag & emner

Hvert hovedfag kan kombineres med et op til 8 forskellige sidefag.
Se listen over alle vores sidefag her.

Hovedfagene er:

Design & Innovation:
Kan man bygge en sofa af tomme dåser eller opfinde en måde at bære fire vaffelis ad gangen? I Design & ­Innovation kan man. Her afprøver vi flere forskellige genrer indenfor produktdesign, grafisk design, mode og arkitektur. Du behøver ikke være et geni med en blyant eller kende designhistorien i detaljer. Så hvad enten du gerne vil være produktdesigner, kunsthåndværker eller noget helt tredje, er Design & Innovation starten på drømmen. Glæd dig også til studieturen til Sydafrika, hvor vi skal se det nyeste design og arkitektur og arbejde med fairtrade design i samarbejde med lokale sociale projekter.

 

Musik - Hands On!
Visionen bag musikfagene på Rødding Højskole er at udvikle dig til at blive en bedre og mere komplet musiker, uanset om du er øvet eller begynder. Det vil sige at udvikle dig til en musiker, der både kan sit håndværk og kan skabe og give udtryk for sig selv. Vi skal selvfølgeligt også opleve musikken - hos os selv og på studieturen til Cuba (forår) eller Sydafrika (efterår). Så hvad enten du drømmer om at mestre dit instrument, eller du går med en sangskriver i maven og gerne vil lære at blive en bedre sangskriver og lære at producere din egen musik, så har du muligheden her. 

 

Journalistik & Mellemøsten:
Får du skrivekløe, når du ser en bærbar? Læser du politik før sladderen? Elsker du gode historier, og har du lyst til selv at fortælle dem? Så er journalistik garanteret noget for dig. I dette fag går vi i dybden med det journalistiske håndværk og forbereder os til optagelsesprøverne i Aarhus og Odense. Vi beskæftiger os med hele den journalistiske arbejdsproces fra den første ide over research, kildekritik, interview, skriveproces og dokumentation til den færdige artikel. Vi skriver en lang række artikler fra almindelig nyhedsformidling til portrætter, nyhedsartikler, referater, klummer, anmeldelser og reportager. Senere kobles faget med temaerne islam, integration og Mellemøsten. På baggrund af studieturen til Israel/ Palæstina udgiver vi magasinet Report, hvor vi bringer de artikler, vi har skrevet dernedefra.

 

Politisk Perspektiv & USA
Er du engageret i samfundet, glad for diskussioner, interesseret i dansk og international politik og måske i at studere et samfundsfagligt emne - og er du vild efter at udforske USA, hvortil vi tager på studietur? Så er Politisk perspektiv & USA lige noget for dig! Vi tager de langsigtede briller på og ser på samfundet af i morgen: Hvor er vi egentligt på vej hen? Hvorfor ser vores samfund ud, som det gør, og hvordan kommer den internationale verdensorden til at se ud i fremtiden?

Litteratur & Horisont
Litteratur & Horisont på Rødding Højskole er for dig, der ønsker en bredere forståelse for litteraturen, kunsten og det samfund, vi lever i. Det er et fag for dig, der vil stoppe op og reflektere over nogle af de mere grundlæggende spørgsmål ved tilværelsen, og som er interesseret i at søge andre svar end de allerede givne og opleve andre verdenssyn end de allerede kendte. Med Litteratur rejser vi på en spændende rejse til Istanbul.

 

 


Praktiske informationer

Vi er verdens ældste højskole med bygninger, der overalt er fyldt med charme og stemning, og hvor højskolens gamle stald og lade med kornsiloer og høloft er blevet ombygget til et unikt undervisningsmiljø med auditorium, mødeøer og gangbro samt kreative lokaler til skolens seks hovedfag. 5 min. fra skolen ligger et idrætscenter med svømmehal, fitnesscenter, to biografer, bowling, boldbaner, haller m.m., som vi har billig adgang til.

  • Ugeprisen for lange kurser:  1.495 kr. på dobbeltværelse.
  • Håndvask på alle værelser.
  • Kort afstand til svømmehal, fittnesscenter og biograf.

Kontaktinformationer

Rødding Højskole
Flors Alle 1
6630 Rødding
Find vej til højskolen

Telefon: 74 84 22 84
Fax: 74 84 19 98
kontor@rhskole.dk

Forstander
Anja og Mads Rykind-Eriksen
Tilbage
KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven