Hent skolens PDF-kataloger

 

Rødding Højskole

DanskEnglish

Tag på Rødding Højskole i 3-6 måneder med start i januar, februar, marts om foråret og august eller september om efteråret.

 

Rødding Højskole er Danmarks første højskole grundlagt i 1844 og inspireret af Grundtvigs tanker. Her finder du et væld af muligheder - blandt andet inden for design, politik, journalistik, musik og litteratur. Du skal vælge ét hovedfag og op til 8 sidefag. Hvert forårs- og efterårshold tager på en fælles studietur til et europæisk land og de enkelte hovedfag rejser til hhv. Sydafrika, Brasilien, Israel/Palæstina, USA eller til Mexico.

 

Vi glæder os til at se dig.Fag & emner

Hvert hovedfag kan kombineres med et op til 8 forskellige sidefag.
Se listen over alle vores sidefag her.

 

Hovedfagene er:

 

Design & Innovation:
Er du kreativ, nytænkende og fuld af gode ideer, som du brænder for at omsætte til virkelighed? Så er Design & Innovation faget, hvor du kan udfolde dig. Vi arbejder bredt inden for forskellige designgenrer som f.eks. produkt- og møbeldesign, grafisk design, mode og arkitektur. Du behøver hverken kende til designhistorie eller være verdensmester i Photoshop - blot du er nysgerrig. Så hvad enten du gerne vil være produktdesigner, kunsthåndværker eller noget helt tredje, er Design & Innovation starten på drømmen.

 

Musik & Performance
Uanset om du ønsker at gå i dybden med dit instrument eller din stemme og måske overvejer at søge ind på en musikuddannelse, eller du ønsker at blive bedre til at synge og spille - alene fordi det er fedt - er Musik & Performance noget for dig. Her kan du udvikle dig både som individuel musiker og som bandmedlem! Vi vil dyrke selve musikaliteten og samspillet i et band - noder eller ej - og der er plads til at dykke helt ned i teorien eller historien, hvis du har lyst til det. Desuden vil vi arbejde med sangskrivning, fortolkning af kendte sange og komposition, og vi skal naturligvis også optræde og lave indspilninger. På vores studietur til Brasilien bliver du præsenteret for landets uudtømmelige kilder af musik og kultur i mødet med lokale musikere, til koncerter, til jamsessions og samba- eller capoeira-sammenkomster på gaden eller stranden - og vi skal selv spille en masse musik med de lokale. Brasilien er livsglædens og musikkens land. 

 

Journalistik & Mellemøsten:
Får du skrivekløe, når du ser en bærbar? Læser du politik før sladderen? Elsker du gode historier, og har du lyst til selv at fortælle dem? Så er journalistik garanteret noget for dig. I dette fag går vi i dybden med det journalistiske håndværk og forbereder os til optagelsesprøverne i Aarhus og Odense. Vi beskæftiger os med hele den journalistiske arbejdsproces fra den første ide over research, kildekritik, interview, skriveproces og dokumentation til den færdige artikel. Vi skriver en lang række artikler fra almindelig nyhedsformidling til portrætter, nyhedsartikler, referater, klummer, anmeldelser og reportager. Senere kobles faget med temaerne islam, integration og Mellemøsten. På baggrund af studieturen til Israel/ Palæstina udgiver vi magasinet Report, hvor vi bringer de artikler, vi har skrevet dernedefra.

 

Politisk Perspektiv & USA
Er du engageret i samfundet, glad for diskussioner, interesseret i dansk og international politik og måske i at studere et samfundsfagligt emne - og er du vild efter at udforske USA, hvortil vi tager på studietur? Så er Politisk perspektiv & USA lige noget for dig! Vi tager de langsigtede briller på og ser på samfundet af i morgen: Hvor er vi egentligt på vej hen? Hvorfor ser vores samfund ud, som det gør, og hvordan kommer den internationale verdensorden til at se ud i fremtiden?

 

Litteratur & Horisont
Vil du have en bredere forståelse for litteratur og sprog? Vil du fordybe dig og opleve andre verdenssyn, end dem du kendte i forvejen? Så er Litteratur & Horisont måske noget for dig. Faget er både litteraturhistoriens bedste værker, den nyeste danske og nordiske litteratur samt mexicanske knaldromaner, som vi læser inden studieturen til Mexico City. Hvad enten du ønsker at gå en humanistisk vej, arbejde med litteratur, kunst eller sprog eller blot vil have udvidet din kulturforståelse og dine horisonter, så kan Litteratur & Horisont være noget for dig.

 


Praktiske informationer

Vi er verdens ældste højskole med bygninger, der overalt er fyldt med charme og stemning, og hvor højskolens gamle stald og lade med kornsiloer og høloft er blevet ombygget til et unikt undervisningsmiljø med auditorium, mødeøer og gangbro samt kreative lokaler til skolens fem hovedfag. 5 min. fra skolen ligger et idrætscenter med svømmehal, fitnesscenter, to biografer, bowling, boldbaner, haller m.m., som vi har billig adgang til.

 

  • Ugeprisen for lange kurser:  1.495 kr. på dobbeltværelse.
  • Håndvask på alle værelser.
  • Kort afstand til svømmehal, fittnesscenter og biograf.

Kontaktinformationer

Rødding Højskole
Flors Alle 1
6630 Rødding
Find vej til højskolen

Telefon: 74 84 22 84
Fax: 74 84 19 98
kontor@rhskole.dk

Forstander
Anja og Mads Rykind-Eriksen
Tilbage
KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven