Idrætshøjskolen Bosei

DanskEnglish

Dansk idrætshøjskole med et japansk twist

Idrætshøjskolen Bosei er et helt unikt sted på Sjælland! Vi er både en traditionel idrætshøjskole med en kæmpe idrætssal, en lækker svømmehal og fantastiske skov- og vandomgivelser, og så har vi også et særligt asiatisk præg med linjer i japansk sprog og kampsport.

 

Desuden er vi Danmarks eneste Idrætshøjskole med flere linjer i eSport - så hvis du er gamer, så er eSport på højskole sikkert noget for dig!


Vi tilbyder primært optag 2 gange om året:
Forårssemesteret: Januar - juni
Efterårssemesteret: August - december

 

Blev du ikke optaget på din uddannelse - eller trænger du til et nyt boost i dit sabatår? Så er Idrætshøjskolen Bosei sikkert noget for dig...

HS-collage Copy
Fag & emner

Kampsports-linjen

Idrætshøjskolen Bosei er stedet for dig, der synes, at det kunne være sjovt at dyrke kampsport fra morgen til aften. Vi har nogle af landets bedste trænere, som hver dag giver dig undervisning i:

  • Judo
  • Taekwondo
  • Karate

Linjen er både for nybegyndere og erfarne udøvere.

ESports-linjen

ESports-linjen på Bosei er en kombination af gaming, teori og ikke mindst fokus på samarbejde. Esport, hos os, handler ikke kun om at game, men også en dybere læring i hvorfor vi gamer, hvad har vi lært af at game og hvad kan vi bruge det til i fremtiden. Derfor vil der være en fast teoridag om ugen, som er dedikeret til teoretisk og reflekterende undervisning. Vi tager selvfølgelig også til events, holder lanparties og har on- & offline turneringer. Bosei tilbyder linjer med LOL, CS:GO og Overwatch.

Japansk-linjen

Japansk-linjen på Bosei lærer vi at tale, læse og skrive japansk. Som det eneste sted i Danmark ud over universiteterne tilbyder vi undervisning i japansk hver dag. Du vil lære nok japansk til at begå sig på egen hånd i landet efter højskoleopholdet. Hvis du vil lære det, så kan vi også lære dig det.

Health & Fitness-linjen

Health & Fitness-linjen på Bosei sætter vi fokus på at være fysisk aktive og at pleje sin krop og sit helbred. Det kan være alt fra daglige gåture i vores smukke skov eller på fysisk træning med vægte og funktionel træning. Desuden får du masser af mulighed for at fordybe dig i dig selv med meditation, wellness, massage og meget, meget mere.

Outdoor-linjen

Outdoor-linjen fordyber du dig i mountainbike, trailbuilding, masteklatring, basis lejrliv, vægklatring, træklatring, knivkonstruktion, orienteringsløb i både skove, strand og byer, kajakpolo i vores egen svømmehal, vinterbadning, bålet, friluftslivsfilosofi, bueskydning og ikke mindst vandretur, hvor vi krydser Sjælland hvert semester.  Outdoor linjen giver dig mulighed for at tage:

  • S1 og S2 kursus i vægklatring fra Dansk Klatreforbund
  • Begynderkursus i træklatring under Træklatreforeningen i Danmark

Med disse kurser har du et godt fundament for at klatre med andre og måske gå videre med uddannelse til klatreinstruktør.

Herudover tilbyder vi DGI Mountainbikekursus for begyndere.

Futsal-linjen

Futsal er Boseis nye hovedlinje og her er der fuld fart over feltet. Futsal er et hurtigt spil, som spilles 5 mod 5 på en håndboldbane. Du bliver bl.a. trænet af den danske landsholdtræner, og træningen foregår hovedsageligt i Boseis sportshal, men vi kan også finde på at spille bold andre steder udenfor højskolen. Vi arbejder både med teknik, hurtighed og taktik - det får du brug for, når vi deltager i kampe og turneringer mod andre hold.

Idræt på Bosei

Vi er en idrætshøjskole hvor legen, spillet og samværet med dine kammerater er det absolut vigtigste. Så er du til idræt så er mulighederne på Bosei noget for dig. Her kan du prøve en masse forskellige idrætsfag af, hvilket er et godt udgangspunkt, hvis du for eksempel vil bruge idrætten i dit videre uddannelsesforløb, for eksempel hvis du vil læse idræt, fysioterapi eller lignende. Måske trænger du bare til at gøre noget for dig selv og forny din glæde ved at dyrke sport.

Som en del af vores idrætstilbud tilbyder vi mange forskellige former for boldspil, blandt andet basketball, volleyball, floorball, fodbold og tennis.

Du kan altid benytte idrætshøjskolens fantastiske faciliteter til boldspil. Vi har vores egen svømmehal, sportshal, bordtennisborde samt udendørs tennis- og boldbaner.

Andre valgfag

Vi udbyder også en lang række andre valgfag. Bl.a kan du træne Calesthenics, få pulsen op på Mountainbike og komme helt ned i tempo med Suikido Yoga, Meditaion eller den japanske Shiatsu massage.  Du kan i vores valgfag også dykke ned i asiatisk kultur og fx lære Koreansk eller dyrke den meget gamle kampkunst Taekkyon. Get creative og bliv klogere på den japanske kultur i fagene Manga, Cosplay og Anime.Praktiske informationer

Beliggenhed og faciliteter

Idrætshøjskolen Bosei ligger på Sjælland i naturskønne omgivelser ved Præstø Fjord i et smørhul midt i skov og grøn natur. Vores skønne faciliteter er inklusiv kampsportssale, Danmarks smukkeste svømmehal, en stor idrætshal, bold- og tennisbaner, japansk bibliotek, japansk rum til teceremoni med mere.

Adressen er Evensølundvej 5, 4720 Præstø. Der er gode muligheder for at benytte offentlig transport, og vi har også en plads til dem der kører selv.

Alle værelser er dobbeltværelser (mulighed for enkeltværelse ved ekstrabetaling) med trådløst net.


Kontaktinformationer

Idrætshøjskolen Bosei
Evensølundvej 5
4720 Præstø
Find vej til højskolen

Telefon: 55 90 90 90
info@bosei.dk

Forstander
Kenneth Retslov
Tilbage
KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven