Om højskolesangbogen

Syng det nye

I alt 166 sange fra den 17. udgave har måttet vige pladsen for sange af nyere dato.

Blandt de danske indslag, kan der synges med på tekster fra kendte forfattere og komponister som f.eks. Benny Andersen, Kim Larsen, PH, Martin Brygmann, Suzanne Brøgger, Johannes Møllehave, Peter Laugesen og Sebastian. Antallet af salmer er stort set det samme. Nogle er udgået, mens andre er kommet til, heraf godt 20, som også findes i den nye salmebog.

Syng udenlandsk

I takt med globaliseringen og fornyelse er der blevet plads til sange fra flere af vores nabolande. Heraf er 29 på engelsk inkl. 5 oversatte danske sange bl.a. "Se hvilken morgenstund". Desuden er der 10 tyske sange, herimellem bl.a. "Europahymnen".

Syng fra morgen til aften

På opfordring er afsnittet med morgen- og aftensange udvidet, så der er lidt mere at vælge i mellem. Ligesom der nu også kan synges om "Liv", "Frihed og fællesskab", "Tidlig vinter", "Tidligt forår", "Sent forår", "Tidlig sommer", "Midsommer", "Højsommer" og "Sensommer".

Afsnittene: "Advent", "Jul", "Nytår", "Påske" og "Pinse" finder deres naturlige pladser i "Årets gang". Sammen med det alfabetiske register gør det Højskolesangbogen meget brugervenlig og let at navigere i.

Stemningsbillede

Syng i kanon

Siden den første udgave udkom i 1894, er denne samling sange gået hen og blevet Danmarks mest solgte indbundne bog. Derfor er det også helt naturligt, at Højskolesangen indgår i den danske officielle kanon med en liste på 10 sange, der også alle er med i den nye udgave.

Syng det gamle

Højskolerne bestræber sig på at fastholde positionen med Højskolesangbogen som referenceværk for den folkelige fællessang. Og det er stadig den eneste sangbog, der forener både danske sange, fædrelandssange, viser og salmer. Og som traditionen vil, åbner højskolesangbogen også denne gang op med "Den signede dag".

Syng stort

Højskolesangbogen udkommer også i en magnaprint udgave, som er mere læsevenlig. Tekst og noder er en tredjedel større end ellers, men indhold og udstyr er selvfølgelig det samme.

Syng mere

Ud over den nye version af Højskolesangbogen, udkommer også en række andre spændende måder at nyde de mange sange på. Klik her for at få et samlet overblik over alle udgivelserne.

Søg i sangene

Søg i titler, forfatter og komponist

 

KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven