Vestjyllands Højskole

DanskEnglish

Fokus på kreativitet og bæredygtighed

Vi er en almen højskole med hovedfag i dans, musik, sanger, teater, kokkeri, forfatter, maleri, keramik, økologi og udeliv.

 

Du vælger selv dine fag, så det er dig, der bestemmer, om skemaet skal være fyldt med musik og dansetrin eller om du vil bygge permakulturhaver, lave mad og tage på tur med udeliv. Om efteråret har vi en fælles studietur til Budapest, ligesom du også kan forlænge dit ophold med en længere studietur til udlandet i juni.

 

Vestjyllands Højskole er Danmarks økologiske højskole. Vi har fokus på økologi og bæredygtighed, og er selvforsynende med vedvarende CO2-neutral energi. I køkkenet skaber vores grønne kokke dagligt madmirakler af økologiske råvarer.

 

Vi er også den førende skole inden for dansk permakultur, hvad enten det gælder havedesign eller permakultur som social praksis. Du har mulighed for at tage permakulturdesign-certifikat som elev på højskolen. 

 

Vestjyllands Højskole har plads til 75 elever på vores vinterskole. Vi ligger midt i den vestjyske natur med udsigt over Ringkøbing Fjord, og en gåtur fra Vesterhavet. Vi glæder os til at byde dig indenfor på kanten af den jyske hede.


Vestjyllands Højskole - trailer from Vestjyllands Højskole on Vimeo.Fag & emner

18738884_10156241834928242_3717714965962603561_o

Hovedfag indenfor

Dansehøjskole

Du har mulighed for at dykke ned i dansens verden på flere måder. Vi har fag i verdensdans, latinamerikansk dans, modern dance (Contemporary dance), ballet, tango, folkedans mv. 
Herudover kommer vi også omkring koreografi, klassisk ballet, tango, dans som scenekunst, krop og sanser 

Kokkeri

I vores gastronomiske værksted arbejder vores fransk-canadisk Michelin-kok og madforsker Justine med alt inden for økologisk kogekunst og kostteori. Du vil blive klogere på måltidets planlægning, hvordan maden påvirker vores sundhed, og hvad en kostomlægning kan gøre for dig. Som et tillægsfag til Kokkeri er det også muligt at få konditori og bagning.

Forfatterskole

Fordyb dig i litteratur og bliv bedre til at skrive sammen med forfatter Daniel Dalgaard og udvalgte gæstelærere. Undervisningen fokuserer på, at du udvikler din skrivning og dig selv gennem samtaler og i mødet med andres tekster.

Økologi og bæredygtighed

Hvordan skaber vi en fremtid, som er bæredygtig? Bæredygtighed er vor tids største udfordring. Alle taler om det, men vi gør rent faktisk noget! Vi er optaget af at finde nye veje frem mod det bæredytige samfund og afprøve idéerne i praksis. Bæredygtighed er en kreativ udfordring for os som mennesker. Hvad enten du har en kok, kunstner, iværksætter, ingeniør, politiker, forsker, gartner eller øko-bonde i maven, så kan du være med til at skabe fremtiden gennem dit virke. 
Som elev på højskolen kan du tage permakulturdesign-certifikat og prøve flere forskellige projekter af i praksis. I faget bruger vi vores netværk fra bl.a. universiteterne, internationale organisationer og praktiske fagpersoner.

Sanger

Stemmetræning, solosang, kor og masser af sang. Du får mulighed for at arbejde med de mange udtryk, der er i din stemme. Vi arbejder med sangteknik, udtryk og med at finde det leje, som passer bedst til din stemme. Måske har du lyst til at afprøve sangskrivning og dele dem med andre?

Musik

Vi blander genrer og numrer og bliver sammenspillet, så vi kan give en god koncert.  Vi prøver og arbejder med instrumental musikundervisning, lydteknik, improvisation, komposition, masser af rytmisk musik, worldmusic og selvfølglig også den teoretiske del med musikforståelse og musikteori. Du har også mulighed for at gå i dybden med elektronisk musik og komposition. 

Teater

Vi arbejder med alle sider af en god teaterforestilling og sætter selv forestillinger op skrevet af eleverne. Vi arbejder med udtryk og ord. I Performance arbejder vi med fysisk teater uden alt for mange ord. Kostumerne skal passe til skuespillet og vil naturligt indgå i faget.

Keramik

Vi arbejder med moderne teknikker til fremstilling af keramik. Med udgangspunkt i leret arbejder vi med 3-D-formgivning med bl.a. drejning og støbning. Vi overfører motiver til leret med forskellige trykketeknikker, og vi arbejder bredt med design, hvor vi henter inspiration indenfor kunst og kunsthåndværk.

Maleri

Målet med undervisningen er, at du får lyst til at male hele tiden. Der er fokus på stregen, farven og komposition. Vi skal ud og samle skitser i naturen, og vi skal arbejde med youtube som inspiration. Vi har et stort værksted, som du kan bruge døgnet rundt. Kunsthistorie og æstetik er uundgåeligt, når vi snakker kunst.

Udeliv 

På Vestjyllands Højskole går vi rigtig meget op i at passe på naturen og de dyr, vi deler den med. Derfor giver det rigtig god mening, at vi også kommer ud i den. I Udeliv bruger vi tid på aktiviteter, som vi har en særlig god adgang til med fjorden lige uden for døren. Det gælder kano, kajak, fiskeri, evt. jagt og surf. Du vil også lære om at sejle med sejl.
Herudover bruger vi tiden på at "bushcrafte", der et engelsk ord for det håndværk, som det er at leve og overleve i naturen. Det indebærer bål, byggeri, mad, læ, jagt, fiskeri mv. Vi skal både vandre og sove ude, og hvis du har mod på det, vil du få mulighed for at prøve dine egne grænser af.

Øvrige aktiviteter

Dansk som 2. sprog.
Fællestimer med fortælling, demokrati, etnografi, politik og samfundsdebat, natur, kulturformidling og kulturhistorie.
Studieturer til bl.a. Budapest. Her går vi på opdagelse i byens dans, musik, kultur og mad. Der er en egenbetaling udover skolepengene til vores studieture.
Forberedelser
Et ophold på Vestjyllands Højskole er et godt skridt på vejen, men er især forberedende til: Dramauddannelser, musikuddannelser, sanguddannelser, kunst- og designuddannelser, forfatterskolen, kokkeskolen, danseuddannelse og den frie lærerhøjskole.

Praktiske informationer

Emilie 1

Ophold

På Vestjyllands Højskole har vi lange ophold på 12, 20 og 32 uger. Du kan starte på højskolen i september, januar eller marts, og holde enten til jul, til marts eller få hele skoleåret og holde sidst i maj.  

Pris

Det koster fra 1225 kr/uge eller kr. 4980,- pr. måned (4 uger). Prisen er afhængig af, om du vil bo på dobbeltværelse eller enkeltværelse, og om der skal være bad og toilet på værelset eller på gangen. I nogle fag vil der være udgifter til materialer. Samlet bliver beløbet til materialer på mellem 0 og ca 250 kr. pr. måned afhængig af, hvilke fag du vælger. 

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere, kan du


Kontaktinformationer

Vestjyllands Højskole
Skraldhedevej 8
6950 Ringkøbing
Find vej til højskolen

Telefon: 96 75 37 77
Fax: 96 75 37 88
Elev tlf.: 96 75 37 89
kontor@vestjyllandshojskole.dk

Forstander
Else Mathiassen
Tilbage
KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven