Vallekilde Højskole

DanskEnglish

NYSGERRIG SIDEN 1865

Vallekilde Højskole har i 150 år været samlingspunkt for uddannelse, nye tanker og nysgerrighed. Vi prøver hele tiden at se nye tendenser og nye muligheder i vores omverden og har som de første i landet startet et højskolehold for spiludvikling. Maker-bevægelsen er en stor inspirationskilde, og vi har egen 3D-printer, drone og laserskærer i værkstedet på en af landets ældste højskoler, hvor tradition og ny teknologi krydser veje.

 

PARTNERSKABER MED VIRKELIGHEDEN

På Vallekilde Højskole lægger vi stor vægt på, at de projekter, du som elev arbejder på, bliver til noget "i virkeligheden". Derfor har vi blandt andet partnerskaber med aktører som Distortion og Roskilde Festival, og uanset hvilket hovedfag du vælger på Vallekilde Højskole, får du rig mulighed for at prøve kræfter med konkrete projekter.

Forfatter-holdet arbejder intensivt med egne tekster og skriveøvelser, Journalistik skriver til aviser, magasiner og nettet, Tilrettelægger-holdet producerer TV og Spiludvikling designer og programmerer egne spil - både af pap og digitale. Design arbejder med grafisk og rumligt design, og Maker skaber prototyper og produktudvikling med 3D-printer og laserskærer. Fagene Event og Lederskab samarbejder om kreative produktioner som koncerter, fester, kulturelle events og andre projekter.

 

GRATIS TUR TIL VALLEKILDE

Hvis du overvejer et højskoleophold, vil vi gerne invitere dig på besøg, så du kan møde undervisere og elever, se stedet og smage vores gode mad, inden du tager en endelig beslutning. Vi betaler transporten og byder på frokost. Klik her for at arrangere et besøg.

 


Fag & emner

HOVEDFAG

 

HOJSKOLERNE_2014_JOURNALIST

JOURNALISTIK

Journalistholdet er et stort skridt imod optagelsesprøverne på journalistuddannelserne. Og det er en legeplads for alle med nysgerrighed, fordi vi hele tiden udfordrer os selv og vores omverden. Du bliver trænet i at skrive artikler til print og web, og vi optager, redigerer og transmitterer radioudsendelser. På Vallekilde får du prøvet alle journalistiske discipliner, og du oplever at udkomme med en artikel eller et radioindslag. I foråret 2015 producerede journalisteleverne til hjemløseavisen Hus Forbi og P4 Sjælland.

Du bliver samtidig en del af kurset Journalistdrømme, som er et intensivt forberedelseskursus til optagelsesprøverne til journalistuddannelserne eller TV- og Medietilrettelægger på Syddansk Universitet og DMJX.

Læs mere om JOURNALISTIK

 

HOJSKOLERNE_2014_TVM

TILRETTELÆGGER

Tilrettelæggerholdet er for dig, der gerne vil arbejde professionelt med TV, lyd og billeder. Vores undervisere hjælper dig igennem små og store produktioner sammen med erfarne instruktører, journalister og tilrettelæggere, der kommer og fortæller om deres arbejde og giver gode tips til dine projekter.

Læs mere om TILRETTELÆGGER

 

HOJSKOLERNE_2014_FORFATTER

FORFATTER

På Vallekilde Højskole giver vi dig mulighed for at udvikle dit sprog, din stemme og dine idéer med prisvindende danske forfattere. Du kan starte fra nul eller videreudvikle idéer og tekster, du allerede er begyndt på. Det vigtigste er, at du kan lide at skrive og gerne vil blive bedre. Så står din skrivelærer, forfatteren Simon Fruelund, og en hel stribe markante gæstelærere klar til at hjælpe dig med at udvikle dit sprog og din personlige stemme.

Læs mere om FORFATTER

 

HOJSKOLERNE_2014_GAME

SPILUDVIKLING

Du prøver kræfter med spiludvikling, social gaming, level- og lyddesign og persuasive games. Du kan vælge det visuelle, du kan kaste dig over historien og psykologien eller få et kig ind i en branche, der for længst har overhalet filmens verden. Du kommer til at møde de mest markante personer i den danske spilindustri og danske som internationale spiludviklere i verdensklasse. Vi kommer igennem et hav af forskellige former for spil, så du bliver klogere på de nyeste tendenser.

Læs mere om SPILUDVIKLING

 

 

HOJSKOLERNE_2014_EVENT

EVENT

Ønsker du redskaberne til at arbejde produktionsorienteret, skabe events og lære at navigere i kaos? Så er Event på Vallekilde Højskole stedet for dig. Event hænger tæt sammen med vores Lederskabslinje.

Du kommer med bag kulisserne, når vi skal arbejde med festivaler, workshops, happenings, turnéer, fester, kunstnerpleje, publikumshåndtering sammen med en lang række sjove, skøre, spændende, kreative mennesker.

 

Læs mere om EVENT

 

HOJSKOLERNE_2014_DESIGN

DESIGN

Design, som arbejder tæt sammen med Maker-linjen på Vallekilde Højskole, er for dig, der vil blive helt skarp på visuelt design som typografi, grafik og billeder, men også for dig, der vil arbejde intenst med rumligt design. Du lærer at arbejde med designprogrammer som InDesign, Photoshop og Illustrator og bliver samtidig klogere på uddannelsesmulighederne inden for designfeltet. I løbet af opholdet får du desuden produceret en masse relevant materiale, du kan tage med videre i din portfolio. 

Læs mere om DESIGN

 

HOJSKOLERNE_2014_LEDERSKAB

LEDERSKAB

På Lederskab, som er tæt knyttet til Eventlinjen, arbejder vi med projekter med lokalt, nationalt og internationalt islæt og perspektiv. Du vil få færdighederne til at kunne lede kreative processer og projekter, og du lærer at frembringe de ressourcer, rammer, retninger og inspirationer, der skal til, for at andre kan gøre det, de gør bedst. Kurset vil styrke dine evner til at kommunikere, samarbejde og lede gruppeprocesser.

Går du med drømme om at starte dit eget projekt, så er Lederskab et godt sted at begynde.

Læs mere om LEDERSKAB 

 

HOJSKOLERNE_2014_HAANDVAERK

MAKER

På Vallekilde Højskole er vi optagede af Maker-bevægelsen og den nye teknologi, der knytter sig hertil, hvorfor vi har faciliteter som læserskærer, 3D-printer og skæreplotter. Gør-det-selv-tilgangen gennemsyrer alt, hvad vi laver - hvad enten vi designer en prototype på 3D-printeren eller vi arbejder med grafik og billeder i mørkekammeret. Vælger du Maker, som arbejder tæt sammen med Design, får du opøvet din evne til at omsætte dine designideer til færdige produkter.

 

Læs mere om MAKER

 

 


Praktiske informationer

MAD
Måltiderne er en vigtig del af opholdet på Vallekilde Højskole. Vores ambitiøse køkken arbejder meget med at mindske madspild og så vidt muligt er alle råvarer økologiske.
 
PRISER
Ugeprisen ligger mellem 1.325 og 1.900 kr (på ophold af mindst 12 ugers varighed). Læs mere om priser her
 
TILMELDING
Tilmelding til forårsholdet
Tilmelding til efterårsholdet
 
LÆRERNE
Underviserne er et ungt og engageret hold, der glæder sig meget til at møde dig og gøre dit ophold til noget helt særligt.
REJSER
Et ophold på Vallekilde Højskole er meget mere end undervisningen på skolen, morgensamlinger med søvn i øjnene, den gode mad i spisesalen, stærke venskaber og festlige aftner. Vi undersøger verden omkring os - men vi rejser også ud i den. Som elev på de lange kurser kommer du på mindst en studietur til udlandet.
Rejserne er knyttet til enten dit hovedfag eller et særligt valgfag, så du via den daglige undervisning får et godt grundlag for at få det optimale ud af rejsen.
 
DIVERSE
  • Smuk beliggenhed med stor park og æbleplantage
  • Egen biograf, radiostudie og pejsestue
  • Trådløst netværk på hele skolen og iMacs
  • Mulighed for eneværelse med privat bad og toilet
  • Cykelværksted og landets ældste (og smukkeste) gymnastiksal
  • Sauna, bålplads og pizzaovn

Kontaktinformationer

Vallekilde Højskole
Højskolevej 9
4534 Hørve
Find vej til højskolen

Telefon: 59 65 60 45
Fax: 59 65 66 30
Elev tlf.: 59 45 60 06
vallekilde@vallekilde.dk

Forstander
Torben Smidt Hansen
Tilbage
KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven