Oure Højskole Sport & Performing Arts

DanskEnglish

På Oure Højskole får du ikke bare professionel undervisning i sport, dans, musik eller skuespil. Vi har også en lang række fag og aktiviteter, der går på tværs af linjerne. Formålet er af dannelsesmæssig karakter samt at dyrke og styrke samværet og fællesskabet, og du vil blive provokeret, overrasket og udfordret på dine holdninger.

 

Et ophold på Oure Højskole er ikke en genvej til succes. Det er en uddannelse i, hvad det kræver at nå sine mål. Du skal derfor være klar til at yde en stor indsats og skubbe dine grænser. 

 

Anderledes campus

Det, der gør Oure Højskole til noget helt særligt, er det brede og alsidige campus-miljø. Vi har to hovedspor med specialiserede kurser: Sport og Performing Arts. Det betyder, at der både er aktive sportsmiljøer og kunstneriske miljøer med dans, musik og skuespil. Det giver en dynamisk højskole med masser af plads til at fordybe sig, men samtidig mulighed for at lade sig inspirere af hinanden. 

 

Hvis du overvejer at tage på Oure, så er du velkommen til at besøge os, få en rundvisning og en snak med underviserne. Book en rundvisning her

 


Fag & emner

Vi har kurser i forskellige sportsgrene, dans, musik og skuespil. Læs mere om de enkelte kurser herunder.

 

 

Performing Arts

Dans, musik og skuespil udgør i fællesskab Oure Højskoles Performing Arts del. Her arbejder du med dit personlige, kunstneriske udtryk - både som solist og i samspil med andre. 

 

På Performing Arts har vi gode øvefaciliteter i form af dansesale, teaterhus og øvelokaler samt professionelt studie til musikerne. Med flere forestillinger, koncerter og shows får du også mulighed for at opbygge din sceneerfaring. 

 

Alle undervisere har professionel baggrund og erfaring.

 

 

Musik

 

Vores musiklinje er for musikere med skabertrang. Vi arbejder med sangskrivning, produktion, præsentation og promotion. Undervisningen er opbygget som en række forløb, hvor du både vil arbejde med dine egne projekter og være musiker på andres projekter. Du vil i løbet af kurset både få erfaring med indspilning og liveoptræden. 

Læs mere her.

 

Skal du forberede dig til optagelse på konservatoriet? Så se her!

 

 

Dans

 

Udgangspunktet er moderne dans. Undervisningen spænder helt fra klassisk ballet til hiphop og street dance, når vi arbejder med dit personlige udtryk som danser. Undervisningen er en blanding af masterclasses og kreative klasser, så du får både teknisk træning og mulighed for at udvikle dit kreative potentiale.

Læs mere her.

 

Vi tilbyder også en 1årig danseuddannelse, hvor du kan klargøre dig til optagelse på internationale danseskoler.  Læs mere om danseuddannelsen her.

 

 

Skuespil

 

Vi griber skuespillerfaget an fra tre vinkler: Soloundervisning, improvisationsklasser og tekstarbejde. Det giver mening i forhold til optagelsesprøver til skuespillerskolerne, men også i forhold til at give dig en solid værktøjskasse som skuespiller. 

Læs mere her.

 

 

 

Sport

Ski, sejlads, fitness-styrketræning, boardsport, og Outdoor Cross Training udgør sportsdelen af Oure Højskole. Fælles for sportseleverne er en lyst til at kaste sig ud i et sportsligt forløb med intensiv træning, fysiske og mentale udfordringer og et enormt fællesskab. 

 

På Oure Højskole har vi gode faciliteter, et fuldt udstyret træningscenter og et aktivt sportsmiljø. Både i aftentimerne og i weekenderne er der rig mulighed for at supplere din træning med forskellige fysiske aktiviteter sammen med andre elever. 

 

Vores undervisere er alle erfarne og uddannede indenfor deres felt. 

 


 

Ski

 

Her kan du udvikle dit skiløb og blive mere sikker på eller udenfor pisterne. Det kræver ikke et specielt niveau at starte. Undervisningen tager udgangspunkt i dine kompetencer. Kurserne foregår delvist i Oure og delvist i de franske alper. 

 

Vi har både et freestylekursus og en basis- og en professionel skiinstruktøruddannelse.

 

Ski - Freestyle

Skiinstruktør

Professionel skiinstruktør

Sejlads

 

På Oure Højskole får du en unik mulighed for at lære alle nødvendige kompetencer inden for sejlads, så du kan sætte kurs mod fremmede kyster og spændende oplevelser. 

Danmark Rundt

 

Du kan også uddanne dig til Pro Skipper på 20 uger og blive godkendt til at sejle for bl.a. Skipper Academy i Sverige, Italien, Kroatien, Grækenland, Tyrkiet og Thailand.

Pro Skipper
Fitness - Styrketræning

 

 

Fitness og styrketræning handler ikke kun om at blive stærk. Det handler om at udvikle din krops potentiale og opleve, hvad den er i stand til at præstere. Gennem funktionel og målrettet træning og vejledning fra erfarne undervisere opbygger du en stærk, smidig og veltrænet krop.

Læs mere her.

 

 

Boardsport

 

Den ultimative kombination af adrenalinsport. Boardsport kombinerer kitesurfing, snowboarding, windsurfing, stand up paddle og skateboarding. Har du det bedst med et bræt under fødderne, så er boardsport noget for dig. 

Læs mere her.

 

 

Træner- og instruktørlinjer (1 år)

Vi uddanner trænere og instruktører til flere sportsgrene. Uddannelserne tager et år, og du får de nødvendige redskaber, trænergrader og diplomer til at kunne varetage undervisning i de felter, du uddanner dig inden for. 

 

Nedenfor kan du se de træner- og instruktøruddannelser, vi udbyder:

 

 

 


Praktiske informationer

Hvilken alder har eleverne?
Du skal minimum være fyldt 17,5 år inden kursusstart. Gennemsnitsalderen er ca. 22 år.

Hvordan er boligforholdene?
Du kommer til at bo på værelse med andre studerende af samme køn med adgang til badeværelse på gangen.

Hvad koster et ophold på Oure Højskole?
Et ophold koster i 2017: 1500 kr. pr. uge. Din betaling dækker alle udgifter, undtagen evt. rejseudgifter og lommepenge. Ugeprisen justeres halvårligt. Den aktuelle ugepris kan du finde her.


Hvordan er maden, og skal jeg deltage i madlavningen?
Så vidt det er muligt, serverer vi økologisk, bæredygtig mad. Under dit ophold vil du og dine kammerater deltage ca. en uge i køkkenet. Udover den konkrete madlavning indbefatter opholdet i køkkenet også generel undervisning i kost og ernæring.

Hvor mange elever er der på Oure Højskole?
På Oure Højskole er der ca. 120 elever. 

Hvor mange timer har jeg om ugen?
Du har 28 skemalagte lektioner om ugen. Udover de 28 lektioner vil der være foredrag, koncerter og mange andre tilbud, som kan blive betragtet som en del af undervisningen.

Kan jeg opnå merit?
Et højskoleophold giver ikke som sådan merit, men på Oure Højskole er vores undervisning så specialiseret, at det forbereder dig til at læse f.eks. idræt på universitetet, musikkonservatoriet, danseuddannelsen, lærereksamen, fysioterapiuddannelsen, medicin, skuespillerskolen osv. 

 

Har du yderligere spørgsmål til Oure Højskole, så kontakt et medlem af den daglige ledelse. Du finder deres kontaktoplysninger her.


Kontaktinformationer

Oure Højskole Sport & Performing Arts
Idrætsvej 1
5883 Oure
Find vej til højskolen

Telefon: 62 38 38 38
Fax: 62 28 18 85
info@oure.dk

Forstander
Jasper Gramkow Mortensen
Tilbage
KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven