Nordiska folkhögskolan

• Længere væk
  • Flere udfordringer
  • Flere erfaringer

Nordiska folkhögskolan er åben for elever fra alle de nordiske lande

Vi en bred vifte af kurser inden for musik, teater, film, foto, journalistik og skriveri. Men en del af kurserne spænger også de traditionelle faggrænser - og henter inspiration hos hinanden! Nordiska folkhögskolan er et sted hvor du kan føle dig hjemme uanset hvor du kommer fra. Her mødes vi over grænser - nationelle, sociale, faglige. Du kommer et stort skridt fremad fagligt, kunstnerisk og ikke mindst personligt.

Hver kursus har mellem 16 og 22 elever. Du er i samme gruppe under hele forløbet, så I bliver et stærkt hold. Vi har også en række fællesarrangementer på skolen og her møder du de andre ca. 150 elever på skolen fra hele Norden. Lærere og gæstelærere har professionel baggrund i det, de underviser i. Der undervises på alle nordiske sprog dog kan engelsk anvendes som introduktionssprog. Skolens hovedsprog er svensk.

Et ophold hos os gir dig venner, kontakter og nordiske sprogkundskaber. Noget, som du kan have stor glæde af fremover -  i uddannelse, arbejde og privat.

Sådan får du råd til at gå på Nordiska:

Fripladser

Elever som bor i Danmark, Grønland, Island eller Færøerne ved ansøgningstidspunktet  kan søge Nordiska folkhögskolans stipendium, "halv friplads" , som halverer ugeprisen (fra 1200 til 600 sek) for at bo på skolen. Du søger Nordiskas "halv friplads", når du ansøger. Du kan kun tildeles halv friplads for sammenlagt ét år på Nordiska.

Nordisk Højskolestipendium

Danskere, grønlœndere og fœringer bør også søge Nordisk Højskolestipendium. Du kan få ca 700 dkr/ca 890 sek pr. uge i 30 uger. Men puljen er begrœnset,  så du bør søge så tidligt som muligt. Her søger du: Nordisk højskolestipendium

Sådan ser din økonomi ud med "halv friplads" og Nordisk Højskolestipendium. Eksemplet er baseret på et efterårskursus  på 17 uger:
•Nordisk Højskolestipendium giver dig ca. 15 130 sek
•Du betaler 10200 sek for at bo her. Hertil kommer deltagerafgift.
•Overskuddet på ca 4930 sek går til deltagerafgiften. Denne varierer fra kursus til kursus.

Se, så blev det pludseligt ikke så dyrt at gå over grænsen og følge netop din drøm!

Helårsophold

Halvårsophold - kan kombineres til et helårsophold.

• Text & Bild  (aug-dec)
    Et skrivekursus, hvor du også arbejder med billeder. Offentlige udstillinger og studierejse.
  • Visuel kommunikation(jan-jun)
    Med billedet som udgangspunkt udvikler du dit personlige, visuelle sprog gennem kreative, traditionelle og nyskabende metoder og teknikker
  • Filmskolans grundforløb (aug-dec)
    Første termin på Nordiska Filmskolan. Gennem teori og praksis præsenteres du for forskellige værktøjer som du kan tage med dig ind i fremtiden. Mulighed for at læse videre på fordybningsforløbet.
  • Filmskolans fordybningsforløb (jan-jun)
    Anden termin på filmskolan. Tid til at udfolde din interesse indenfor filmproduktion. Lær- og anvend filmens sprog når du selv skal producere kortfilm eller mini-dokumentarer. Stor mulighed for deltagelse i forskellige filmfestivaller rundt om i Norden (frem for alt i Sverige og Danmark).

• Journalistisk håndværk (aug-dec)
    Grundkursus med praktik(også i Danmark). Forberedelse til uddannelse.

Sommerkurser, kurser på distance m.m.:

• Visskolans fordybningsår
    For dig som har gået første år på Nordiska Visskolan har du mulighed for et år endnu nærmere livet som proffessionel musiker.
  • Text & Bild (distance)
    Vil du lære dig mere om litteratur, billedkunst og sprog - men med fuld frihed i tid og rum?

Vi befinder os centralt i Norden. 3-4 timer fra København, Oslo og Stockholm. 20 minutter fra Göteborg.

Nordiska folkhögskolan  ligger i den historiske by Kungälv med udsigt til Göta elv og Bohus fæstning.

Fra skolen har du direkte adgang til et stort naturområde med løbe- og vandrestier.

Du bor i enkeltrum i et af skolens småhuse med plads til 8 beboerne. Fælles opholdsrum og thekøkken.

Fri adgang til internet, nordisk bibliotek, sauna, gymnastiksal samt vaskemaskine og tørretumbler.

Hjemmelavet mad på økokologiske råvarer. Også vegetarisk/veganmad.

Vi tager også imod større eller mindre grupper for møder og konferencer. Eller privatpersoner som vil overnatte. Konferencer og B&B

Nordiska folkhögskolan
Olof Palmesväg 1