Hent skolens PDF-kataloger

Nørgaards Højskole

Nørgaards Højskole er højskolen med linjefag i foto, e-musik, rytmisk musik, filmskuespil, dans, kultur, kunst, adventuresport og outdoor.

Vi tilbyder højskoleophold fra 14 og op til 35 uger, og tager på studieture til Berlin og New York på alle ophold.

På Nørgaards Højskole får du mulighed for at dyrke de interesser du allerede har - eller opdage nye sider af dig selv gennem fag du slet ikke vidste du brændte for.

Hos os vil dit højskoleophold først og fremmest være drevet af din lyst til at dyrke det du holder af. Vi garanterer dig høj faglighed i alle de fag vi tilbyder.

Vi tager imod dig med fantastiske rammer, et bredt fagudbud og ikke mindst et ungt og dedikeret lærerteam, som glæder sig til at møde dig og lære dig at kende.

>> Klik her og se filmen fra seneste studietur til Berlin (YouTube)

>> Klik her for at se en film om Nørgaards Højskoles Outdoor-tur (YouTube)

>> Klik her og læs en elevudtalelse om Nørgaards Højskole

NÆSTE ELEVSTARTER ER:

SØNDAG DEN 3. SEPTEMBER 2017 (EFTERÅR 2017 - 14 uger)
SØNDAG DEN 21. JANUAR 2018 (FORÅR 2018 - 21 uger)
SØNDAG DEN 25. FEBRUAR 2018 (FORÅR 2018, 2. OPTAG - 16 uger)

På Nørgaards Højskole vælger du 2 linjefag (1 fra hver af nedenstående blokke) som du følger med hver 10 lektioner om ugen:

BLOK I

Foto - med en af tidens mest hypede fotografer, Morten Rygaard
Musiker/sangskriver - musikfordybelse, sangskrivning, teori
E-musik - sound design, komposition, DJ'ing
Dans - house & street, hip hop,  moderne, salsa, wacking, jazz
Adventuresport  - MTB, havkajak, rulleski, cross, klatring, boldspil etc.

BLOK II

Filmskuespil  - målrettet skuespillertræning
   -  rytmisk sammenspil
Kultur - kultur i kontekst
Kunst - samtidskunst og intervention art
Outdoor*  - friluftsliv i fantastiske rammer inkl. ture til Norge

*timetallet på Outdoor er højere end på de øvrige linjefag, idet man ofte er på friluftsture.

Du supplerer med valgfag af meget forskellig karakter. I de seneste par år har Nørgaards Højskoles elever kunnet vælge i mellem følgende valgfag:

Yoga, Øl-brygning, TRX, Vintage Foto, Kor, Ukulele, Guitar, Fodbold, Håndbold, Fysisk Træning, MTB, Teatersport, Serienørd (tv-analyse), Tegning, Tennis, Bordtennis, Sangskrivning, Maleri, Klatring, Jazz & Street Dance, Filippinsk Stokkekamp, Stemmetræning, Løb, Debat, Samfund, Tryl & Manipulation mm.

Rammer og faciliteter

Nørgaards Højskole er en stor højskole med 10.000 m2 under tag og faciliteter som idrætssal, multisal, musikscener, elevbiograf, vaskeri, skrivestue, elev-café, fitness-lokale, klatrevæg, art studio mm.

Udenfor er vi omgivet af en masse grønne områder, beach volley-/
beach handball-bane samt lækkert outdoor aktivitetsområde, bl.a. med 12 meter højt klatretårn, bålplads og nybyggede shelters.

Beliggenhed:

Nørgaards Højskole ligger 10 minutters gang fra Bjerringbro Station med
bus- og togforbindelser til hele landet.

Midt i byen løber Danmarks største å Gudenåen ligesom vi er tæt på Tange Sø og skoven samt byer som Viborg, Silkeborg, Randers og Århus.

Vores naboer er Bjerringbro Idrætspark med svømmehal (frientré for vores elever og øvrige kursister), fodboldbaner, helt ny kunstgræs-fodboldbane, 3 haller, wellness, tennisbaner mm. - faciliteter vi også bruger flittigt i vores dagligdag på højskolen.

Nørgaards Højskole
Vestre Ringvej 9