Jyderup Højskole

DanskEnglish


EN LILLE  HØJSKOLE - ÉT STORT KOLLEKTIV


Jyderup Højskole har til huse i det idylliske slot Sølyst, som ligger ned til den smukke Skarresø tæt omkrandset af skov og krat, men også tæt på stationen og direkte tog til Københavns pulserende byliv. 1 time fra København - men helt ude i skoven. 


Højskolerne

Fordybelse, sammenhold og udsyn

Højskolen er en lille kulturhøjskole, som bevæger sig i spændingsfeltet mellem kunst, kultur og samfund. Vi ønsker både at eleverne fordyber sig i deres hovedfag, kommer hinanden ved i socialt samvær og løfter blikket mod omverdenen.

Professionel og praktisk undervisning 

Vi tilbyder proffesionel og workshopbaseret undervisning af vores lærere, der alle selv er udøvende kunstnere inden for deres felt ved siden af deres undervisning på skolen. Derudver inviterer skolen jævnligt både danske og internationale kunstnere og gæstelærere til skolen

Fleksibel skole

På højskolen kan du vælge mellem ophold på 4, 8, 12, 18 eller 22 uger på én af vores følgende linier, som du kan læse herunder

Besøg skolen

Er du interesseret i at blive elev på højskolen, så kom og få en rundvisning og en snak med lærerne. Vi giver 200 kr i tilskud til transporten. skriv til info@jyderuphojskole.dk og fortæl, hvornår du vil komme, så er vi klar til at tage i mod dig.

Næste optag: 2. april 2017
Fag & emner

Vær dig selv sammen med andre - Vælg mellem disse linjefag:
 

Elektronisk Musik

Er for dig der vil fokusere på din musik og lære at komponere, producere og optræde med elektronisk musik.
Vi tager hånd om hver enkelt elev uanset om du er nybegynder eller garvet og uanset hvilken musik du laver. I undervisningen er du og din musik i centrum. Programmet er tilrettelagt med både plads til inspiration og tid til fordybelse, så du får mulighed for at finde dit eget udtryk.

Læs mere om elektronisk musik
Højskolerne3


Nordisk Friluftsliv (fra 2. april 2017)

Har du mod på eventyr i naturen, drages du mod de store skove og savner du at kramme et træ.
Med den nordvestsjællandske natur som rammen, arbejder vi med teori og praksis, og målet er at få erfaringer så man færdes trygt i naturen og føler sig klar til at tage på eventyr, ung som ældre.  

Læs mere om Nordisk friluftsliv
jyderup

Gladiators Forfatterskole (fra efteråret 2017)

Vil du gerne være forfatter? I samarbejde med forlaget Gladiator tilbyder Jyderup Højskole elever undervisning af nogle af landets bedste forfattere. Undervisningen bygger på idéen om, at man bliver en bedre forfatter, af at blive en bedre læser. Af andres tekster og ens egne.

Læs mere om Gladiators Forfatterskole

Jyderup

Sangskrivning

Fordyb dig i sangskrivning og lær teknikker og redskaber til at skrive en bedre tekst af vores stærke sangskriver-lærerteam som består af fast underviser Stig Nielsen samt gæsteunderviserne Per Worm(Vinder af ZULU comedy slam), Mads Mouritz(bl.a fra Mouritz/Hørslev), Kristoffer Munck Mortensen(Mellemblond m.m) og Ida Wenøe(Boho Dancer m.m)

Læs mere om sangskrivning
Højskolerne6

Grøn Guerilla - Politik og grøntsager 

Vær med til at finde ud af, hvordan vi kan gøre verden endnu bedre, og prøv kræfter med miljømæssig, social og økonomisk omstilling i praksis. Kurset er et samarbejde mellem højskolen og miljøorganisationen NOAH og arbejder med omstilling og miljø på poltisk og teoretisk plan og ikke mindst på det praktiske plan. Vi arbejder med alt fra, hvordan vi gør verden bedre på et teoretisk plan til, hvordan vi rent praktisk gør det i virkeligheden fx ved at bygge et komposteringsanlæg eller etablere en bistade. Grøn Guerilla arbejder i dette forår med en gammel villa, som vi vil forsøge at energireniovere og etablere en åben byhave omkring. KOM OG BYG!

Læs mere om Grøn Guerilla
Højskolerne8

Kunst 

Lær det grafiske håndværk at kende, bliv bedre til at udtrykke dig kunstnerisk og lære at male graffiti med nogle af de største graffiti-legender i verden. Det er bare nogen af de ting som billedkunstner Anders Reventlov vil præsentere for på vores kunstlinje.

- Workshops med kendte billedkunstenere fra ind og udland.

Læs mere om Kunst
Højskolerne4

Folkemusik

Danmarks eneste folkemusiklinje! Underviserne Nikolaj Busk og Michael Graubæk tager dig igennem alt fra dansk, nordisk, keltisk og amerikansk folkemusik til polkarave og jamsessions, og vil gennem øvelser og sammenspil gør dig til en bedre musiker, hvad enten dit instrument er guitar, fløjte, violin, harmonika, bas eller klaver

Læs mere om Folkemusik
Højskolerne5

Derudover tilbyder vi valgfagene: Journalistisk og PR, iværksætteri, musikteori, Litteratur - læs klassikerne, graffiti, Ud i naturen, Billedkunst, Sociologi, Samspil, Elektronisk musik for begyndere og glaskunst

Fællesfag: Udflugter, Kreativitet, Krop og bevægelse, Lokalhistorie, Projektstyring og Vejledningsforløb,

Læs mere om Jyderup Højskole


Praktiske informationer

  • Wifi på hele skolen
  • Dobbeltværelser (få enkeltværelser) med toilet og bad på gangen
  • 200 m fra Jyderup Station
  • Højskolen ligger meget naturskønt med udsigt over sø og skov

Kontaktinformationer

Jyderup Højskole
"Sølyst", Sølystvej 2
4450 Jyderup
Find vej til højskolen

Telefon: 59 22 44 80
info@jyderuphojskole.dk

Forstander
Poul-Henrik Jensen
Tilbage
KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven