Jyderup Højskole

DanskEnglish


EN LILLE  HØJSKOLE - ÉT STORT KOLLEKTIV


Jyderup Højskole har til huse i det idylliske slot Sølyst, som ligger ned til den smukke Skarresø tæt omkrandset af skov og krat, men også tæt på stationen og direkte tog til Københavns pulserende byliv. 1 time fra København - men helt ude i skoven. 


Højskolerne

Fordybelse, sammenhold og udsyn

Højskolen er en lille kulturhøjskole, som bevæger sig i spændingsfeltet mellem kunst, kultur og samfund. Vi ønsker både at eleverne fordyber sig i deres hovedfag, kommer hinanden ved i socialt samvær og løfter blikket mod omverdenen.

Professionel og praktisk undervisning 

Vi tilbyder proffesionel og workshopbaseret undervisning af vores lærere, der alle selv er udøvende kunstnere inden for deres felt ved siden af deres undervisning på skolen. Derudver inviterer skolen jævnligt både danske og internationale kunstnere og gæstelærere til skolen

Fleksibel skole

På højskolen kan du vælge mellem ophold på 4, 8, 12, 18 eller 22 uger på én af vores følgende linier, som du kan læse herunder

Besøg skolen

Er du interesseret i at blive elev på højskolen, så kom og få en rundvisning og en snak med lærerne. Vi giver 200 kr i tilskud til transporten. skriv til info@jyderuphojskole.dk og fortæl, hvornår du vil komme, så er vi klar til at tage i mod dig.
Fag & emner

Vær dig selv sammen med andre - Vælg mellem disse linjefag:
 

Elektronisk Musik

Er for dig der vil fokusere på din musik og lære at komponere, producere og optræde med elektronisk musik.
Vi tager hånd om hver enkelt elev uanset om du er nybegynder eller garvet og uanset hvilken musik du laver. I undervisningen er du og din musik i centrum. Programmet er tilrettelagt med både plads til inspiration og tid til fordybelse, så du får mulighed for at finde dit eget udtryk.

Læs mere om elektronisk musik

Højskolerne 20175

Nordisk Friluftsliv 

Har du mod på eventyr i naturen, drages du mod de store skove og savner du at kramme et træ.
Med den nordvestsjællandske natur som rammen, arbejder vi med teori og praksis, og målet er at få erfaringer så man færdes trygt i naturen og føler sig klar til at tage på eventyr, ung som ældre.  

Læs mere om Nordisk friluftsliv
Højskolerne 20173


Gladiators Forfatterskole

Vil du gerne være forfatter? I samarbejde med forlaget Gladiator tilbyder Jyderup Højskole elever undervisning af nogle af landets bedste forfattere. Undervisningen bygger på idéen om, at man bliver en bedre forfatter, af at blive en bedre læser. Af andres tekster og ens egne.

Læs mere om Gladiators Forfatterskole

Højskolerne 20174


Musik 

Vil du skabe musik sammen med andre og samtidig lære at skrive og producere dine egne sange?
Musiklinien er bygget op omkring tre grundpæle; sangskrivning-samspil-produktion, og undervisningen er sammensat på en måde som klæder dig på til at blive bedre til hele den skabende proces som musiker både som individualist og sammen med andre.

Læs mere om musik
Højskolerne 20172


Grøn Guerilla - Politik og grøntsager 

Vær med til at finde ud af, hvordan vi kan gøre verden endnu bedre, og prøv kræfter med miljømæssig, social og økonomisk omstilling i praksis. Kurset er et samarbejde mellem højskolen og miljøorganisationen NOAH og arbejder med omstilling og miljø på poltisk og teoretisk plan og ikke mindst på det praktiske plan. Vi arbejder med alt fra, hvordan vi gør verden bedre på et teoretisk plan til, hvordan vi rent praktisk gør det i virkeligheden fx ved at bygge et komposteringsanlæg eller etablere en bistade. Grøn Guerilla arbejder i dette forår med en gammel villa, som vi vil forsøge at energireniovere og etablere en åben byhave omkring. KOM OG BYG!

Læs mere om Grøn Guerilla
Højskolerne 20176


Kunst 

Lær det grafiske håndværk at kende, bliv bedre til at udtrykke dig kunstnerisk og lære at male graffiti med nogle af de største graffiti-legender i verden. Det er bare nogen af de ting som billedkunstner Anders Reventlov vil præsentere for på vores kunstlinje.

- Workshops med kendte billedkunstenere fra ind og udland.

Læs mere om Kunst
Højskolerne 2017

 

Derudover tilbyder vi valgfagene: Journalistisk og PR, iværksætteri, musikteori, Litteratur, graffiti, Ud i naturen, Billedkunst, Sociologi, Samspil, Elektronisk musik for begyndere og glaskunst

Fællesfag: Udflugter, Kreativitet, Krop og bevægelse, Lokalhistorie, Projektstyring og Vejledningsforløb,

Læs mere om Jyderup Højskole


Praktiske informationer

  • Wifi på hele skolen
  • Dobbeltværelser (få enkeltværelser) med toilet og bad på gangen
  • 200 m fra Jyderup Station
  • Højskolen ligger meget naturskønt med udsigt over sø og skov

Kontaktinformationer

Jyderup Højskole
"Sølyst", Sølystvej 2
4450 Jyderup
Find vej til højskolen

Telefon: 59 22 44 80
info@jyderuphojskole.dk

Forstander
Poul-Henrik Jensen
Tilbage
KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven