Johan Borups Højskole København

DanskEnglish

DEN KREATIVE STORBYHØJSKOLE MIDT I KØBENHAVN

Johan Borups Højskole bor i et pragfuldt gammelt palæ midt i en moderne storby, København. Vi har høj himmel og rent vand i Frederiksholms Kanal.

LINJER

Dokumentarfilm < Filmproduktion, historiefortælling, samfund
Teater & Scenekunst < Den skabende skuespiller
Kunst < Spontanitet og fordybelse
Design < Fra idé til eksekvering - Grafisk Design / Rumdesign / Produkt design
Journalistik og Kreativ Skrivning < Samfund, engagement, litteratur
Musik < Sangskrivning, sang, produktion
Sport & Event

På din linje er du dedikeret til det, du brænder for. Og du bliver tæt knyttet til de andre elever på linjen.

Valgfagene  kan du bruge til at afprøve helt andre sider af din kreativitet og nysgerrighed. Eller du kan bruge valgfagene som udbygning af din linje. Det kan være fag som "My own boss", Animation eller Foto.

Du er meget velkommen til at komme og besøge os. Så kan du med egne øjne se skolen og dens faciliteter, og du kan få en snak med os om hvad vi har at byde på. Du skal bare sende os en e-mail eller ringe til os og lave en aftale.Fag & emner

LINJER


DOKUMENTAR

F
ilmproduktion, historiefortælling, samfund

En linje der arbejder med historiefortællingen og dens betydning for vores forståelse af os selv og den verden vi lever i.

Linjen ledes af dokumentarfilminstruktør Frank Piasecki Poulsen, som udover at undervise på linjen også er redaktør på CPH:DOXs Everyday, som er linjens samarbejdspartner. 

Du ender med at lave en eller flere mere gennemarbejdede produktioner der for eksempel kan bruges hvis du ønsker at søge ind på en uddannelse hvor du skal ansøge med egne værker. 

LÆS MERE om Dokumentarfilm


MUSIK

Sangskrivning, sang og produktion

Sangskrivning er hovedåren på Johan Borups musiklinje. Undervisningen foregår som en blanding af oplæg, workshops og individuelt arbejde med løbende feedback. Du vil blive stillet almene sangskrivningsopgaver og få mere personlige benspænd, og der vil være både co-writes og individuelle opgaver.

Vi skal tale om, hvordan man forbedrer sit tekstflow, hvordan man redigerer sine melodier og akkorder, hvordan man arrangerer sangene - og meget andet.

Samtidig vil du få undervisning i produktion, primært i musikprogrammet Logic Pro.

LÆS MERE om Musik  


TEATER & SCENEKUNST
Den skabende skuespiller

Et mødested for elever og professionelle scenekunstnere fra hele norden. 

Den workshop baserede undervisning vil udvikle dine færdigheder gennem selvstændige projekter og samarbejder indenfor både den traditionelle og eksperimentelle scenekunst. Derfor vil vi arbejde med idégenerering og teknikker, der udvikler dine evner til at skabe dit eget kunstneriske materiale - både solo og i grupper.

Gennem research-, skrive- og improvisationsprocesser vil vi arbejde med at udvikle skaberlyst og kunstnerisk udtryk, der har fokus på personligt mod, modet til at dele og lysten til samarbejde i et fællesskab. 

Tematisk vil vi arbejde med at undersøge og udvide forbindelsen mellem scenekunsten og samtiden. Vigtige elementer i undervisningen er også introduktion til scenografi, lys, lyd, instruktion, og forløb med filmskuespil. 

Der vil løbende være visninger af elevernes arbejde og halvåret afsluttes med en eller flere fælles forestillinger.

LÆS MERE om Scenekunst


KUNST
Spontanitet og fordybelse

Maleri, tegning, croquis, illustration, collage, kunsthistorie.  

Vi skal både fokusere på det intensive studie af proportioner og slippe stegen løs i spontane sanseøvelser. Målet er at opøve evnen til at se og sanse verden, og at blive bedre til at skildre denne verden med streg og papir.

Du kommer til at arbejde med streg og perspektivtegning, lys og skygge skraveringer. Farvers indvirkning på hinanden, hvordan du bliver i stand til at bruge dem mere nuanceret, og hvad dit forhold er til dem. En del af opgaverne tager udgangspunkt i den sete virkelighed, og andre tager sigte på din egen fantasi og motivverden stimuleres og udvikles.

LÆS MERE om Kunst


JOURNALISTIK & KREATIV SKRIVNING
Samfund, engagement, litteratur

Spændende journalistik er ofte fortællende. Spændende litteratur er ofte journalistisk. På denne linje arbejder vi kreativt med journalistikken og litteraturen, og vi boltrer os i de genrer, der slår bro fra det ene til det andet. Du kommer til at skrive essays, klummer, kronikker og kommentarer, og du bliver trænet i at skrive skønlitterært - men du stifter også bekendtskab med de klassiske journalistiske dyder: at gå efter nyhed og konflikt in all fairness.  Og så kommer du til at møde nogle af Danmarks bedste forfattere og journalister samt ikke mindst: alle tænkelige krydsninger af de to racer!

De bærende fag er Kreativ skrivning, Verdenslitteratur og Journalistik.

LÆS MERE om Journalistik  &Kreativ skrivning 


DESIGN
Fra ide til eksekvering -  Grafisk Design / Rumdesign / Produkt design

Vi skal arbejde med design i mange facetter - både visuelt, rummeligt og i produktform.
Processen fra ide til koncept til eksekvering bliver det bærende element i alle opgaver. 

Du bliver stillet spændende kreative udfordringer og du bliver undervist af professionelle fagfolk indenfor de forskellige design genrer.   

Du bliver bliver undervist i Adobe programmerne Indesign, Illustrator og Photoshop, så du kan bruge det i forløbet til at designe og præsentere dine ideer. Du vil lære at arbejde sammen med andre i teams og få en række idéudviklingsmetoder og værktøjer. 

LÆS MERE OM Design    


SPORT & EVENT

Byens rum danner rammen for linjen, hvor vi går kropsligt og socialt på opdagelse i Københavns uendelige muligheder for sport. I et stærkt fællesskab vil du blive udfordret fysisk og psykisk i de mange sportsaktiviteter, som du kommer til at stifte bekendtskab med. Outdoordelen byder på EPP2 uddannelse i kajak og urban sports. I streetforløbet er det parkour der er den primære sportsgren. I indoor forløbet fokuseres på selvudviklende elementer og du vil gennem bouldering (klatring) og kampsportsdansen capoeira lære dig selv endnu bedre at kende.

Event delen skal ses som en mini-eventkoordinator-uddannelse, hvor du undervises i simple redskaber, som du sammen med dine medstuderende bruger til at skabe, udvikle og afvikle events. Eksempler på værktøjer er milepælsplan, målhierarki, projektplan og undervisning i hvordan du laver partnerskaber. Vi har tidligere planlagt MargueritLøbet for Politiken, stået for en rockscene på Distortion og lavet støttearrangementer for asylansøgere fra Trampolinhuset. Vi deltager selvfølgelig også selv i events, det kunne blandt andet være DACs Urban Trail Løb, Christiansborg Rundt, Nordic Race eller Distortions Hipsterløb. 

LÆS MERE om Sport & Event  (kører til efteråret 2017)

 

SOMMERKURSER

Læs om vores sommerkurser her
Praktiske informationer

NÆSTE HOLD starter 8. januar

STUDIETUR

I foråret 2017, tager hele skolen på studietur til Paris. Vi skal på opdagelse i det historiske Paris, det moderne Paris og ud at besøge forstæderne. 

DET BEDSTE KØKKEN!

Det er en helt bevidst prioritering at Johan Borups Højskoles køkken skal ligge i den absolutte superliga. Vores køkkenchef Charlotte Grønlykke har flere års erfaring ud i det gastronomiske, bl.a. fra selvstændig restaurantdrift og er kendt som kogebogsforfatter.

Køkkenet serverer dagens tre hovedmåltider - og lidt lækkert ind imellem - og alle måltiderne er inkluderet i kursusprisen. Der serveres spændende, varieret og sund mad fra hele verden!

Vi spiser ikke blot for at blive mætte - vi spiser for at få oplevelser.

BOLIG

Som den eneste højskole i landet, er der ingen senge på skolen, så du
skaffer dig selv et sted at bo ude i byen, eller bliver boende derhjemme, hvis
du allerede bor i nærheden. Vi vil meget gerne hjælpe dig med links til boligsøgning, send os en e-mail borups@borups.dk eller ring: +45 3312 3445

PRIS & TILMELDING

LÆS MERE OG TILMELD DIG FORÅR 2017 eller EFTERÅR 2017 HER: http://www.borups.dk/

LÆS MERE OG TILMELD SOMMERKURSER HER: Tilmelding til sommerkursus

 
Kontaktinformationer

Johan Borups Højskole København
Frederiksholms Kanal 24
1220 København K
Find vej til højskolen

Telefon: 33 12 34 45
Fax: 33 14 32 12
Elev tlf.: 33 11 17 60
borups@borups.dk

Forstander
Bjørn Bredal
Tilbage
KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven