Johan Borups Højskole København

DanskEnglish

DEN KREATIVE STORBYHØJSKOLE MIDT I KØBENHAVN

Johan Borups Højskole ligger lige i hjertet af København. Uden for vores vinduer løber Frederiksholms Kanal, og på den anden side af kanalen ligger parlamentsbygningen Christiansborg. Vi bor i et charmerende gammelt palæ, hvor der er højt til loftet i mere end én forstand.


LINJER
Dokumentarfilm - Filmproduktion, historiefortælling, samfund
Teater & Scenekunst - Den skabende skuespiller
Arkitektur & Kunst - Spontanitet og fordybelse
Design - Fra idé til eksekvering 
Journalist & Forfatter - Samfund, engagement, litteratur
Musik  - Sangskrivning, sang, produktion
Urban Movement - Sport, aktivisme, lederskab

 

På din linje er du dedikeret til det, du brænder for. Og du bliver tæt knyttet til de andre elever på linjen.

 

Valgfagene kan du bruge til at afprøve helt andre sider af din kreativitet og nysgerrighed. Eller du kan bruge valgfagene som udbygning af din linje. Det kan være fag som "My own boss", Tegning, Sammenspil. Læs mere om Valgfag


Du er meget velkommen til at komme og besøge os. Så kan du med egne øjne se skolen og dens faciliteter, og du kan få en snak med os om, hvad vi har at byde på. Du skal bare sende os en e-mail eller ringe til os og lave en aftale.Fag & emner


DOKUMENTAR

F
ilmproduktion, historiefortælling, samfund


En linje der arbejder med historiefortællingen og dens betydning for vores forståelse af os selv og den verden vi lever i.

Linjen ledes af dokumentarfilminstruktør Frank Piasecki Poulsen, som udover at undervise på linjen også er redaktør på CPH:DOXs Everyday, som er linjens samarbejdspartner. 

Du ender med at lave en eller flere mere gennemarbejdede produktioner der for eksempel kan bruges hvis du ønsker at søge ind på en uddannelse hvor du skal ansøge med egne værker. 

LÆS MERE om Dokumentarfilm


MUSIK
Sangskrivning, sang og produktion


Sangskrivning er hovedåren på Johan Borups musiklinje. Undervisningen foregår som en blanding af oplæg, workshops og individuelt arbejde med løbende feedback. Du vil blive stillet almene sangskrivningsopgaver og få mere personlige benspænd, og der vil være både co-writes og individuelle opgaver.

Vi skal tale om, hvordan man forbedrer sit tekstflow, hvordan man redigerer sine melodier og akkorder, hvordan man arrangerer sangene - og meget andet.

Samtidig vil du få undervisning i produktion, primært i musikprogrammet Logic Pro.

LÆS MERE om Musik TEATER & SCENEKUNST
Den skabende skuespiller


Et mødested for elever og professionelle scenekunstnere fra hele norden. Den workshop baserede undervisning vil udvikle dine færdigheder gennem selvstændige projekter og samarbejder indenfor både den traditionelle og eksperimentelle scenekunst. Derfor vil vi arbejde med idégenerering og teknikker, der udvikler dine evner til at skabe dit eget kunstneriske materiale - både solo og i grupper.

Gennem research-, skrive- og improvisationsprocesser vil vi arbejde med at udvikle skaberlyst og kunstnerisk udtryk, der har fokus på personligt mod, modet til at dele og lysten til samarbejde i et fællesskab. 

Tematisk vil vi arbejde med at undersøge og udvide forbindelsen mellem scenekunsten og samtiden. Vigtige elementer i undervisningen er også introduktion til scenografi, lys, lyd, instruktion, og forløb med filmskuespil. 

Der vil løbende være visninger af elevernes arbejde og halvåret afsluttes med en eller flere fælles forestillinger.

LÆS MERE om Scenekunst

 


ARKITEKTUR & 
KUNST

Spontanitet og fordybelse


Arkitektur og Kunst bevæger sig sammen i både teori og praksis. Har du lyst til at dykke ned i - eller styrke din kunstneriske skaben og udvikling, i et stærkt fællesskab midt i København, så er denne linje lige noget for dig.

I den workshopbaserede undervisning, bliver du stillet spændende kunstneriske og arkitektoniske opgaver. På linjen arbejder vi med teknikker og praktiske opgaver - Vi stifter blandt andet bekendtskab med byrum, bygningskunst og design, maleri, materialer, perspektivtegning, lys og skygge - alt sammen med fokus på æstetik, kultur, historie og samfund og på at finde sin egen motivverden.

LÆS MERE om Arkitektur & KunstJOURNALIST & FORFATTER
Samfund, engagement, litteratur


På Journalist og Forfatter kommer du til at stifte bekendtskab med en bred vifte af både journalistiske og skønlitterære genrer. Spændende journalistik er ofte fortællende. Spændende litteratur er ofte journalistisk. På denne linje arbejder vi kreativt med journalistikken og litteraturen, og vi boltrer os i de genrer, der slår bro fra det ene til det andet. Du kommer til at skrive essays, klummer, kronikker og kommentarer, og du bliver trænet i at skrive skønlitterært - men du stifter også bekendtskab med de klassiske journalistiske dyder: at gå efter nyhed og konflikt in all fairness.  Og så kommer du til at møde nogle af Danmarks bedste forfattere og journalister samt ikke mindst: alle tænkelige krydsninger af de to racer!

LÆS MERE om Journalist & Forfatter DESIGN
Fra ide til eksekvering -  Grafisk Design / Rumdesign / Produkt design


Vi skal arbejde med design i mange facetter - både visuelt, rummeligt og i produktform.
Processen fra ide til koncept til eksekvering bliver det bærende element i alle opgaver. 

Du bliver stillet spændende kreative udfordringer og du bliver undervist af professionelle fagfolk indenfor de forskellige designgenrer.   

Du bliver bliver undervist i Adobe programmerne Indesign, Illustrator og Photoshop, så du kan bruge det i forløbet til at designe og præsentere dine ideer. Du vil lære at arbejde sammen med andre i teams og få en række idéudviklingsmetoder og værktøjer. 

LÆS MERE OM Design    

 

URBAN MOVEMENT
Sport, aktivisme, lederskab


På linjen kombinerer vi den nysgerrighed vi har for aktuelle samfundsemner med urban sport, vi kalder det for "sportivisme". Vi bruger kroppen og sporten til at manifestere os og til at blande os i samfundsdebatten.

Du får undervisning i mange forskellige urbane træningsmetoder og du skal være med til at opbygge og afvikle forskellige aktuelle happenings i byen. Du skal absolut ikke være i topform for at deltage på linjen, men du skal være villig til at blive meget klogere på samfundet, på København, på dig selv og på din krop. Til at blive klogere på dig selv, har vi allieret os med kunstneren Anika Lori, som løbende vil undervise dig i faget My own boss - et kend-dig-selv-fag hvor du møder en masse interessante personligheder med unikke karrierehistorier.

LÆS MERE om Urban Movement

 

SOMMERKURSER

Læs om vores sommerkurser her
Praktiske informationer

NÆSTE HOLD starter 2. august 2018


DET BEDSTE KØKKEN!

Det er en helt bevidst prioritering at Johan Borups Højskoles køkken skal ligge i den absolutte superliga. Vores køkkenchef Charlotte Grønlykke har flere års erfaring ud i det gastronomiske, bl.a. fra selvstændig restaurantdrift og er kendt som kogebogsforfatter.

Køkkenet serverer dagens tre hovedmåltider - og lidt lækkert ind imellem - og alle måltiderne er inkluderet i kursusprisen. Der serveres spændende, varieret og sund mad fra hele verden!

Vi spiser ikke blot for at blive mætte - vi spiser for at få oplevelser!
 

BOLIG
Som den eneste højskole i landet, er der ingen senge på skolen, så du
skaffer dig selv et sted at bo ude i byen, eller bliver boende derhjemme, hvis
du allerede bor i nærheden. Vi vil meget gerne hjælpe dig med links til boligsøgning, send os en e-mail borups@borups.dk eller ring: +45 3312 3445

 

PRIS & TILMELDING

LÆS MERE OG TILMELD DIG EFTERÅR 2018 HER: Tilmeldning til efterår

LÆS MERE OG TILMELD SOMMERKURSER HER: Tilmelding til sommerkursus

 
Kontaktinformationer

Johan Borups Højskole København
Frederiksholms Kanal 24
1220 København K
Find vej til højskolen

Telefon: 33 12 34 45
Fax: 33 14 32 12
Elev tlf.: 33 11 17 60
borups@borups.dk

Forstander
Bjørn Bredal
Tilbage
KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven