Designhøjskolen Højer

Dansk

Designhøjskolen Højer er en ny højskole.

 

Vi arbejder radikalt i krydsfeltet mellem design, kunst og teknologi.


Vi har fire, ambitiøse hovedlinjer.


  • VISUEL & DIGITAL DESIGN
  • INNOVATIV MODE & ACCESSORIES
  • PODCAST & LYDDESIGN
  • SPILDESIGN & ANIMATION

 

Vi åbner januar 2018 og vi glæder os til at møde dig!
Fag & emner

VISUEL & DIGITAL DESIGN

På Visuel & Digital Design lærer du at designe til den digitale verden. Vi underviser dig i grafisk design, branding, blogs, apps, æstetik, komposition og tegning. I løbet af dit ophold får du undervisning, vejledning og feedback af nogle af branchens bedste app-udviklere, grafiske designere og illustratorer.

Vi træner og udvider dit visuelle formsprog. Du får et solidt kendskab til Adobe-programmer som Photoshop, Illustrator og InDesign, der ruster dig til at udvikle visuel kommunikation og skrift til skærme, tryksager og print i alle formater.
På Visuel & Digital Design kommer du ind på livet af designprocessens mange faser. Du vil få en god fornemmelse for, hvordan du bedst konceptudvikler, skitserer, laver moodboards og pitcher dine projekter. Du lærer også, hvordan du implementerer innovation og ny teknologi i det, du laver.
Vi holder hele tiden øje med udviklingen indenfor digitalt og grafisk design. Derfor underviser vi dig i de nyeste tendenser og metoder. Vi opfordrer og udfordrer dig til at tænke tværfagligt, innovativt og frit. Og vi lærer dig at arbejde struktureret og nysgerrigt på samme tid. 

 

 

INNOVATIV MODE & ACCESSORIES

På Innovativ Mode & Accessories udvikler og fremstiller vi beklædning, accessories og wearables. Du lærer at kombinere dine designs med nye teknologier, intelligente tekstiler og innovative perspektiver på mode. Du vil blive undervist af dygtige designere og eksperter, som vil give dig daglig feedback og dele ud af deres erfaring og udfordrende ideer. Søger du optagelse på en designskole, guider vi dig helskindet gennem processen.

 

Accessories er modetilbehør som tasker, briller, sko, smykker og hatte. Wearables er et nyere fashion-fænomen: Accessories parret med teknologi. I løbet af dit ophold kommer du til at designe begge dele på egen hånd - og i tværfaglige collabs med højskolens andre linjer.

 

Du kommer tæt ind på livet af designprocessens mange faser, og du lærer dig selv at kende som designer: Hvordan du bedst finder inspiration, konceptudvikler, skitserer - laver moodboards,  prototyper og formgivning. Du bliver selvkørende i de vigtigste programmer, teknikker, farve- og materialelære.

 

 

PODCAST OG LYDDESIGN

På Spildesign & Animation udvikler og fremstiller vi spil og animationer. Du lærer at styre din kreative proces gennem tegning, programmering, rendering og storyboard. Dine undervisere er professionelle tegnere, art directors, animatorer, filminstruktører og spiludviklere, der dagligt vil dele deres viden og erfaring med dig.

 

I løbet af dit ophold kommer du ind på livet af designprocessens mange faser. Vi underviser dig i alt fra tegning, storytelling og planlægning til animation, grafisk design, lyd og interaktiv historiefortælling. Vi arbejder også væk fra computeren, hvor vi fokuserer på spillets historie, den perfekte pitch og udviklingen af den geniale spil-ide.

 

 

SPILDESIGN & ANIMATION

På Spildesign & Animation udvikler og fremstiller vi spil og animationer. Du lærer at styre din kreative proces gennem tegning, programmering, rendering og storyboard. Dine undervisere er professionelle tegnere, art directors, animatorer, filminstruktører og spiludviklere, der dagligt vil dele deres viden og erfaring med dig.

 

I løbet af dit ophold kommer du ind på livet af designprocessens mange faser. Vi underviser dig i alt fra tegning, storytelling og planlægning til animation, grafisk design, lyd og interaktiv historiefortælling. Vi arbejder også væk fra computeren, hvor vi fokuserer på spillets historie, den perfekte pitch og udviklingen af den geniale spil-ide.


Praktiske informationer

HVAD DÆKKER KURSUSPRISERNE

Priserne dækker undervisning, kost, indkvartering på dobbeltværelse, en fælles mindre studietur, udflugter og entreer.

 

TILMELDING & BETALING

Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi dig en bekræftelse til din mailadresse, hvori der står at du skal indbetale 1.000 kr. i indmeldelsesgebyr inden 21 dage. Dit højskoleophold betales i 3 rater til skolen; 1. rate forfalder ca. 2 måneder inden kursusstart, 2. rate forfalder ca. 5 uger efter du er startet på skolen og 3. rate forfalder ca. 10 uger efter du er startet på skolen. Derudover skal du betale 6000 kr. for den store studietur. Det er valgfrit, om du vil deltage på denne tur.

 

Hvis du vælger at forlade skolen før tid, skal du betale for den tid, du har været på skolen samt fire ugers opholdspris og de udgifter der eventuelt måtte have været i forbindelse med bestilling af planlagte studieture, som ikke kan refunderes.

 

MATERIALE UDGIFTER

På de fag, hvor man bruger materialer, må man regne med ekstra omkostninger i  materialeforbrug. Det kan være tegneudstyr, papir, pap, tekstiler, guld/sølv til smykker m.m. Derudover skal man på designkurserne regne med at (skulle) abonnere på Adobes designprogrammer, hvis ikke man har dem på computeren. Prisen er for studerende ca. 150kr. /pr. måned.

 

FRAMELDING

Du er sikret en plads, når du har modtaget tilsagn fra skolen og indmeldelsesgebyret er betalt. Hvis du alligevel ikke ønsker at starte på højskolen skal vi vide det i god tid. Ved framelding tidligere end 4 uger før start, betales indmeldelsesgebyr og depositum tilbage fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Hvis du melder fra senere end 4 uger før kursusstart, skal du - ud over indmeldelsesgebyret også betale et afbrydelsesgebyr på 5000 kr. Ved framelding senere end 6 uger før studietur, skal studietursbeløbet også betales.

 

CPR-NUMMER

Ifølge lovkrav skal vi kunne identificere vores studerende med CPR nummer over for Undervisningsministeriet. Derfor er det meget vigtigt, at du oplyser hele nummeret i tilmeldingsformularen, også de sidste fire cifre. Vi behandler selvfølgelig dine oplysninger fortroligt. Tak for hjælpen. NB: Ansøgere uden dansk CPR-nummer bedes oplyse deres fødselsdato (DD-MM-ÅÅ).

 

ORLOV FRA EKSISTERENDE UDDANNELSE

Hvis du er i gang med en uddannelse og overvejer at holde orlov, måske har du brug for et pusterum til at blive afklaret på. For studerende, som ønsker et pusterum med et højskoleophold, er der mulighed for at få nedsat egenbetalingen.

 

Kontakt højskolen for at høre nærmere: på info@designhojer.dk

 

MENTORORDNING

Unge uden ungdomsuddannelse, som har brug for ekstra støtte til at blive afklaret omkring fremtidig udannelsesvalg, kan få nedsættelse af egenbetalingen på op til 1000 kr. om ugen. Højskoleopholdet skal fremgå af uddannelsesplanen, som udarbejdes af din UU-vejleder.

 

Kontakt os for yderligere information på info@designhojer.dk

KURSUSBEVIS

Efter endt kursus modtager hver elev et personligt højskolebevis med anført kursusperiode, hovedfag og valgfag med mere. Beviset kan have stor værdi i forbindelse med ansøgninger til videregående uddannelser og i forbindelse med økonomisk refusion af højskoleophold.

 

TILSKUD & STØTTE


NORDISKE LANDE

Elever fra nordiske lande kan søge støtte i deres hjemlande gennem forskellige støtteordninger.

KOMMUNER

Nogle kommuner yder støtte til højskoleophold. Ring og hør nærmere hos din kommune.

 

Eller se mere på borger.dk


Læs mere om støtteordninger under højskolerne.dk eller klik på linket her http://www.hojskolerne.dk/lange-kurser/tilskud-til-hoejskoleophold

STUDERENDE FRA SØNDERJYLLAND

Der findes også fonde for studerende fra unge fra Sønderjylland kan ansøge om støtte hos den Sønderjydske Skoleforening i Danmark. Se deres kriterier på: http://www.sønderjydskskoleforening.dk/efterskole-og-hoejskole.aspx


Kontaktinformationer

Designhøjskolen Højer
Søndergade 21
6280 Højer
Find vej til højskolen

Telefon: 73 62 89 00
info@designhøjer.dk

Forstander
Kirsten Boyschau
Tilbage
KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven