Designhøjskolen Højer

Dansk

Designhøjskolen Højer er en ny højskole.

 

Vi arbejder radikalt i krydsfeltet mellem design, kunst og teknologi.


Vi har fire, ambitiøse hovedlinjer.

  • VISUEL & DIGITAL DESIGN
  • INNOVATIV MODE & ACCESSORIES
  • PODCAST & LYDDESIGN
  • SPILDESIGN & ANIMATION

 Vi åbner januar 2018 og vi glæder os til at møde dig!
Fag & emner

VISUEL & DIGITAL DESIGN

På Visuel & Digital Design kommer du ind på livet af designprocessens mange faser. Du vil få en god fornemmelse for, hvordan du bedst konceptudvikler, skitserer, laver moodboards og pitcher dine projekter. Du lærer også, hvordan du implementerer innovation og ny teknologi i det, du laver.


​Vi holder hele tiden øje med udviklingen indenfor digitalt og grafisk design. Derfor underviser vi dig i de nyeste tendenser og metoder. Vi opfordrer og udfordrer dig til at tænke tværfagligt, innovativt og frit. Og vi lærer dig at arbejde struktureret og nysgerrigt på samme tid.

 

På Visuel & Digital Design lærer du at designe til den digitale verden. Vi underviser dig i grafisk design, branding, publikationer, apps, æstetik, komposition og tegning. Vi træner og udvider dit visuelle formsprog og du får et godt kendskab til Adobe-programmer som Photoshop, Illustrator og InDesign, der ruster dig til at udvikle visuel kommunikation og skrift til skærme, tryksager og print i alle formater.

 

LINJEANSVARLIG,  ANDREAS CHRISTENSEN

Andreas er vokset op i Aarhus, hvor han som 14-årig begyndte at lave grafitti. Her startede hans passion for visuel design. Han har gået på Kunsthøjskolen i Holbæk og har en Master of Design fra KADK. Andreas' praksis spænder bredt fra at have arbejdet med tegning, foto, visuelle identiteter, illustrationer, logos, musik, fashion og meget mere. Andreas finder meget af sin inspiration i pop-kultur, utopiske universer og på streeten.

"Jeg har været i mange forskellige miljøer, som alle har været med til at inspirere mig omkring visuel kommunikation, kunst og design. Jeg glæder mig så meget til, at arbejde og eksperimenterer visuelt med alle, der skal gå på denne linje og sammen med de mange top-professionelle gæsteundervisere, som kommer og underviser, tror jeg vi får det rigtigt fedt."

 

 

INNOVATIV MODE & ACCESSORIES


Mode og Accessories giver os alt fra arbejdstøj til jakkesæt, fra vintersko til scenekostumer. Den afspejler trends i populærkultur og den forfører med materialer, farver, og former. Men hvorfor innovativ? Modeindustrien er i identitetskrise og alle brands, fra Gucci til Adidas, kigger efter nye talenter, der kan navigere i det nye globale og digitale landskab og samtidig skabe en mere bæredygtig industri.

 

På denne linje lærer du at finde din personlig stemme og du får metoder til at finde inspiration, udvikle koncepter, prototype og formgive, f.eks. igennem inddragelse af nye teknologier og materialer. Du vil blive klædt på til at forstå og begå dig i feltets brede landskab og blive en aktiv spiller, der kan skabe impact på din egen måde. 

 

LINJEANSVARLIG,  PRISCA VILSBØL

Prisca er født i Paris, og flyttede til København for 18 år siden for at tage et uddannelsesforløb på Københavns Mode- og Designskole. Efter uddannelsen startede sin første virksomhed Vilsbøl de Arce sammen med veninden Pia de Arce. Her arbejdede hun i 11 år med at lave kollektioner, kostumer og kunstprojekter sammen. Hun har endda lavet tøj til blandt andre Lady Gaga, Rihanna og Natalie Portman.

 

"Jeg er meget fokuseret på bæredygtighed i modebranchen, så jeg arbejder ihærdigt på, at vi alle kan blive bedre til at passe på vores planet. Jeg har oplevet og lært mange bilde ting i mine 18 år i branchen - og jeg elsker at give det videre, så flere kan få gavn af det!"

 

 

PODCAST OG LYDDESIGN

Podcasting er forholdsvist nemt at gå til. En laptop, et redigeringsprogram og en lydoptager til et par tusinde kroner er den teknik, der skal til. Men der er meget få der bliver dygtige helt alene. Hvordan får du din interviewperson til at fortælle som om hun oplevede det hele igen? Hvordan får du din tekst på papir til at leve i lyd, og hvordan designer du medrivende og medfortællende lyduniverser?

 

Her sparrer du med underviser Ole Fugl og de bedste lydfortællere. Vi dykker ned i optage- og interviewteknikker, redigering, lyddesign, dramaturgi og udgivelse. Linjens kobling til design  er den skabende proces og dit personlige udtryk, som er i fokus.

"Der har i årevis manglet et sted for unge ambitiøse talenter, der gerne vil prøve kræfter med podcast mediet. Derfor er vi enormt begejstret for at være med til at forme denne her uddannelse," siger folkene bag det danske podcast fænomen Third Ear. 

 

LINJEANSVARLIG,  OLE FUGL HØRKILDE

Lyd, stemmer og stilhed er elementer i et magisk sprog, der kan få os til at relatere til hinanden som mennesker. Med mikrofonen som redskab har Ole udforsket mediet ved at lave radioudsendelser til P1 og Radio24syv, lyddesign til teater, audiowalks i byen og udviklet lang række forskellige podcasts med politikere, forfattere og radiofolk med funktionsnedsættelse. 

Den gode lydfortælling er intim og nærværende, den giver indblik i menneskers liv. Som medstifter af Københavns Radiobiograf har Ole lavet kollektive lytteoplevelser i mørket for at skabe nye rum for fortællinger. Han udveksler hvert år erfaringer i det internationale netværk, MIRP, med nogle af de dygtigste radiodokumentarister og podcastere i verden.

"Lydfortælling er et stærkt redskab til at blive klogere på sig selv og omverdenen - hvis man tør. Jeg bliver høj af at opleve, når folk sætter sig selv i spil. Når de finder deres egen stemme ved at lytte til verden omkring og formidler oplevelsen til andre."

 

 

SPILDESIGN & ANIMATION

På 3D Animations og Spildesign linjen kommer du til at arbejde med begge medier i kombination. Du lærer først at skabe universer der danner udgangspunkt for både fortællinger og interaktive oplevelser. Derfra kan du udvikle enten animationsfilm, spil - begge dele - eller noget helt nyt og banebrydende.

 

Vægten lægges på at give dig metoder til at skabe gode koncepter, lave storyboards, game designs, animatics og prototyper. Værktøjer der gør det muligt for dig at udvikle ideer og lave projekter i samarbejde med skolens andre elever - imens du skærper dine håndværksmæssige evner og dit personlige udtryk.

 

LINJEANSVARLIG,  TROELS LINDE

Troels har arbejdet professionelt i både film- og spilbrancherne, siden han blev uddannet visuel effekt- og animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole. Han har blandt andet lavet koncepter og interaktionsdesign for B&O, udviklet spil for Filminstituttet, været med til opbygningen af Skandinaviens første spiluddannelse på universitetsniveau, og senest har han været uddannelsesleder på en europæisk uddannelse, der kombinerer entreprenørskab i spil- og animationsbrancherne.

 

"Jeg er har stor erfaring med at hjælpe unge talenter på deres vej mod at arbejde med det, de brænder for. På Designhøjskolen Højer kan jeg bruge både de professionelle erfaringer og netværk, jeg har, samtidig med at jeg kan lære af den nysgerrighed, de nye talenter kommer med. Det glæder jeg mig meget til."

 


Praktiske informationer

HVAD DÆKKER KURSUSPRISERNE

Priserne dækker undervisning, kost, indkvartering på dobbeltværelse, en fælles mindre studietur, udflugter og entreer.

 

TILMELDING & BETALING

Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi dig en bekræftelse til din mailadresse, hvori der står at du skal indbetale 1.000 kr. i indmeldelsesgebyr inden 21 dage. Dit højskoleophold betales i 3 rater til skolen; 1. rate forfalder ca. 2 måneder inden kursusstart, 2. rate forfalder ca. 5 uger efter du er startet på skolen og 3. rate forfalder ca. 10 uger efter du er startet på skolen. Derudover skal du betale 6000 kr. for den store studietur. Det er valgfrit, om du vil deltage på denne tur.

 

Hvis du vælger at forlade skolen før tid, skal du betale for den tid, du har været på skolen samt fire ugers opholdspris og de udgifter der eventuelt måtte have været i forbindelse med bestilling af planlagte studieture, som ikke kan refunderes.

 

MATERIALE UDGIFTER

På de fag, hvor man bruger materialer, må man regne med ekstra omkostninger i  materialeforbrug. Det kan være tegneudstyr, papir, pap, tekstiler, guld/sølv til smykker m.m. Derudover skal man på designkurserne regne med at (skulle) abonnere på Adobes designprogrammer, hvis ikke man har dem på computeren. Prisen er for studerende ca. 150kr. /pr. måned.

 

FRAMELDING

Du er sikret en plads, når du har modtaget tilsagn fra skolen og indmeldelsesgebyret er betalt. Hvis du alligevel ikke ønsker at starte på højskolen skal vi vide det i god tid. Ved framelding tidligere end 4 uger før start, betales indmeldelsesgebyr og depositum tilbage fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Hvis du melder fra senere end 4 uger før kursusstart, skal du - ud over indmeldelsesgebyret også betale et afbrydelsesgebyr på 5000 kr. Ved framelding senere end 6 uger før studietur, skal studietursbeløbet også betales.

 

CPR-NUMMER

Ifølge lovkrav skal vi kunne identificere vores studerende med CPR nummer over for Undervisningsministeriet. Derfor er det meget vigtigt, at du oplyser hele nummeret i tilmeldingsformularen, også de sidste fire cifre. Vi behandler selvfølgelig dine oplysninger fortroligt. Tak for hjælpen. NB: Ansøgere uden dansk CPR-nummer bedes oplyse deres fødselsdato (DD-MM-ÅÅ).

 

ORLOV FRA EKSISTERENDE UDDANNELSE

Hvis du er i gang med en uddannelse og overvejer at holde orlov, måske har du brug for et pusterum til at blive afklaret på. For studerende, som ønsker et pusterum med et højskoleophold, er der mulighed for at få nedsat egenbetalingen.

 

Kontakt højskolen for at høre nærmere: på info@designhojer.dk

 

MENTORORDNING

Unge uden ungdomsuddannelse, som har brug for ekstra støtte til at blive afklaret omkring fremtidig udannelsesvalg, kan få nedsættelse af egenbetalingen på op til 1000 kr. om ugen. Højskoleopholdet skal fremgå af uddannelsesplanen, som udarbejdes af din UU-vejleder.

 

Kontakt os for yderligere information på info@designhojer.dk

KURSUSBEVIS

Efter endt kursus modtager hver elev et personligt højskolebevis med anført kursusperiode, hovedfag og valgfag med mere. Beviset kan have stor værdi i forbindelse med ansøgninger til videregående uddannelser og i forbindelse med økonomisk refusion af højskoleophold.

 

TILSKUD & STØTTE


NORDISKE LANDE

Elever fra nordiske lande kan søge støtte i deres hjemlande gennem forskellige støtteordninger.

KOMMUNER

Nogle kommuner yder støtte til højskoleophold. Ring og hør nærmere hos din kommune.

 

Eller se mere på borger.dk


Læs mere om støtteordninger under højskolerne.dk eller klik på linket her http://www.hojskolerne.dk/lange-kurser/tilskud-til-hoejskoleophold

STUDERENDE FRA SØNDERJYLLAND

Der findes også fonde for studerende fra unge fra Sønderjylland kan ansøge om støtte hos den Sønderjydske Skoleforening i Danmark. Se deres kriterier på: http://www.sønderjydskskoleforening.dk/efterskole-og-hoejskole.aspx


Kontaktinformationer

Designhøjskolen Højer
Søndergade 21
6280 Højer
Find vej til højskolen

Telefon: 73 62 89 00
info@designhøjer.dk

Forstander
Kirsten Boyschau
Tilbage
KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven