Brandbjerg Højskole

DanskEnglish

Højskolernes Dag - 5. maj 2018 på Brandbjerg

Kom og undersøg om et højskoleophold på Brandbjerg Højskole er noget for dig!

Se mere HER

Hvad drømmer du om?

Måske ved du det allerede. Måske har du ingen anelse endnu. Men uanset dit udgangspunkt, så kan Brandbjerg højskoles helt særlige atmosfære bevæge dig nærmere dine drømme.

Brandbjerg Højskole er et levende laboratorium -  på én gang horisontudvidende og nærværende. Her er plads til intense samfundsdebatter og store armbevægelser, til indblik og udsyn, begejstring og fordybelse, til at dyrke fagligheden og nysgerrigheden, til det sjoveste og det skønneste i verden, til at træffe valg og til at skabe noget af betydning. 

Bestil en brochure her

 

Skal vi vise dig rundt?

Kom på rundvisning med et hold tidligere Brandbjerg-elever en varm sommerdag i juli. Filmen, som er optaget i POV og i et langt take, vandt i øvrigt 1. præmien og publikumsprisen i Højskolernes filmkonkurrence. Kamera og klip stod tidligere Eventlab-elev, Esben Sloth for, mens musikken er komponeret af tidligere Soundhouse-elev, Otto Oliver Rud.

 


Fag & emner

HOVEDFAG

MUSIK (SoundHouse)

Vær med til at sætte musikken i spil sammen med et hold af professionelle undervisere, engagerede elever og de unikke rammer som Brandbjergs musikhøjskole skaber

EVENTLAB (projektledelse og kommunikation)

Styrk dine evner indenfor projektledelse, teamudvikling, kommunikation, ledelse og innovation sammen med elever fra hele verden. 

KOMPAS (selvudvikling)

Find ind til din særlige kerne og kvalificer dine valg i livet. Bedre kontakt til din krop, forstand, dit hjerte og andre mennesker.

OUTDOOR

Planlæg og gennemfør ekspeditioner med dit team og udvikl dine evner inden for kajak, MTB, træklatring og meget mere.

REJSER

Forårsperioden (jan.-juni) byder på fjeldskitur for hovedfaget Outdoor (marts) og på fælles studierejse til Catalonien (juni).

I efterårsperioden (aug.-dec.) vælger man mellem tre rejser til: Cape Town ("Kulturmøde og social bæredygtighed"), Costa Rica ("Eventyrlig natur og bæredygtighed") og Berlin og Istanbul (med overskriften "Europæisk mangfoldighed og kultur"). Alle tre rejser vælges uafhængigt af hovedfag. 

VALGFAG 

Hele året rundt har du 2 valgfag foruden dit hovedfag - samt et ekstra valgfag i perioden januar-marts. Herunder har vi lavet en årstidsrelateret oversigt over valgfag. Du kan frit vælge, om du vil være meget fagsnæver (fx. kun vælge musiske fag), eller om du vil vælge valgfag henover en bred vifte af fagområder. Læs uddybende beskrivelser af de enkelte valgfag ved at klikke på det, du gerne vil se mere om. Vær opmærksom på at samfundsrelateret og filosofiske fag samt debatfag er en del af vores fællesfag, som tilbydes alle elever onsdag formiddag og torsdag eftermiddag. 

EFTERÅR (AUGUST - DECEMBER)

Adventuresport
Bandhouse
Dans og Yoga
Film: historie og teori
Filmperler
Fysisk træning
Handlemod
Jagt og natur
Keramik
Meditation & Østens Filosofi
Politisk Aktivisme
Stemme og krop
Texthouse - skriveværksted
Vejledning
Økologisk design og bæredygtig omstilling

 

FORÅR (JANUAR - JUNI)

Adventuresport

Alpin ski
Bandhouse

Bæredygtigt byggeri
Dans og Yoga

Dansk for int. elever
Film- og videoproduktion
Filmperler og TV-serier
Filosofi

Fotografi

Handlemod

Idræt 270

Jagt og natur

Jagttegn
Keramik

Mad med mod

Meditation & Østens Filosofi
Politisk Aktivisme
Stemme og krop

Teater

Texthouse - skriveværksted

Vejledning
Økologisk design og bæredygtig omstilling

4 BRANDBJERG-KENDETEGN

Debatkultur

På Brandbjerg Højskole dyrker vi samfundsengagement og verdensdeltagelse. Vi blander os, som skole, i aktuelle debatter og i udviklingen af verdens udfordringer og dilemmaer. Vi skaber rum for at alle kommer til orde og søger at øge vores elevers lyst og evne til at bidrage konstruktivt til udvikling af demokratisk dialog, oplysning og udvidelse af den almene verdensforståelse.

Projektkultur

På Brandbjerg Højskole dyrker vi en projektkultur, som enhver elev, uanset hovedfag, bliver en del af gennem et højskoleophold. Alle elever fra Brandbjerg får dermed vigtige erfaringer med teamudvikling, projektledelse, rollefordeling, motivation og samarbejde på tværs af forskelligheder. Erfaringer, der kommer den enkelte til gode, uanset hvilken vej man vælger i livet.

Natursyn og dannelse 

Uanset hvilke fag du vælger, finder vi det vigtigt, at alle elever på Brandbjerg, danner et forhold til naturen, som vi i øvrigt har den smukkeste udgave af lige i baghaven. Vi søger at fremme en fornemmelse for naturens vigtige sammenhænge og ressourcer og af vores afhængighed af den. Forholdet til naturen baner vejen for et bæredygtigt natursyn, der i vore øjne er forudsætningen for en fremtidig sund verden.

Se dronefilm om vores omgivelser optaget i smukt efterårsløv 

Vejledning og afklaring

Vi mener, at livslang personlig udvikling er en uundværlig livskvalitet. Derfor er afklaring og vejledning integreret i både undervisning og samvær på Brandbjerg. Det handler om at finde ind til det, der driver dit liv og om at udfordre dit verdensbillede, så du kan rumme stadig mere. I højskolens mangfoldige fællesskab, baseret på ligeværd og respekt, kan du dyrke dit potentiale og kvalificere dine valg. 

TIDLIGERE ELEVER SIGER... 

Kristian udtalelse om højskoleophold

Kristian Jensen, journalist på Information og Politiken

"På Brandbjerg fik jeg som meget gennemsnitlig jydsk dreng fremelsket en kreativ side. Jeg opdagede en forelskelse i andre mennesker, der aldrig er forsvundet, og jeg fandt ud af, at mavefornemmelsen altid skal have lov at bestemme, også selv om det betyder kringlede karriereveje og impulsive sidespring undervejs." 

 

Vanessa udtalelse om højskoleophold

Vanessa Salome Christophersen, projektleder på Kritikerskolen

"På Brandbjerg fik jeg en større indsigt i både mig selv og andres måde at tænke på. Jeg kom dybere ind i forskellige fagområder af ren interesse - ikke fordi der var en eksamen lige om hjørnet. Det gav en ro og et gåpåmod i forhold til de valg, der lå foran mig. Jeg var rodløs, da jeg startede på Brandbjerg, men fik et netværk af fantastiske mennesker, der har fulgt mig på min vej, såvel fagligt som socialt."  

LÆS OM LANGE KURSER (HØJSKOLEOPHOLD) PÅ BRANDBJERGS HJEMMESIDE

LÆS OM KORTE KURSER PÅ BRANDBJERGS HJEMMESIDE


Praktiske informationer

FACILITETER

Bad og toilet på alle værelser
Idrætshal
Stor bouldervæg med mange forskellige sværhedsgrader
Lydstudio
Musikhus
Filmredigeringsrum
Kunstrum
Teatersal
Foredragssal med biografmuligheder
Hyggerum med fladskærmstv
Bordfodbold
Bordtennis
Billiard

OMGIVELSER

Egen park med voldgrav
Kuperet naturskov i baghaven - velegnet til løb og mtb
Smukt beliggende shelter og bålplads
5 km til Jelling
6 km til Fårup Sø
11 km til Vejle

 

Vi glæder os til at byde dig velkommen til et uforglemmeligt højskoleophold på Brandbjerg Højskole. 


Kontaktinformationer

Brandbjerg Højskole
Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Find vej til højskolen

Telefon: 75 87 15 00
bh@brandbjerg.dk

Forstander
Simon Lægsgaard
Tilbage
KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven