Børkop Højskole

DanskEnglish

Børkop Højskole er en folkehøjskole på folkekirkens grund i tilknytning til Indre Mission i Danmark.

Velkommen til et fællesskab om undervisning, sport, kreativitet, musik, rejser mm. - altsammen med udgangspunkt i tillid til Bibelen som den kristne tros grundlæggende sandhed. Vi lægger vægt på det enkelte menneskes ret og frihed, mens vi samtidig gerne vil udfordre til en levende samtale og spændende dialog.


Fag & emner

Undervisningen i hovedfagene danner basis for musiske, kreative og praktiske tilbud og øvelser på tværs af faggrænser og grupper. Vi ønsker derved at formidle oplysning og almenviden ud fra en kristen livsholdning, fremme kreativiteten og give den enkelte et nuanceret billede af det kristne livs- og menneskesyn til personlig afklaring.


Praktiske informationer

Sådan bor du

Du får et møbleret værelse, hvor du har bad og toilet for dig selv eller fælles med din nabo.

Der står tekøkken og vaskerum med vaskemaskiner og tørretumbler til din rådighed på skolens kollegium, hvor værelserne er samlet.

Skolen

Undervisningslokalerne er i skolens hoved­bygning, det gælder også hallen og biblioteket, der står til din rådighed. Her er også dagligstuer med aviser o.l. samt poolbord, Wii, masser af brædtspil, bordfodbold mm. Der findes også en TV-stue og et andagtsrum.

Skolen har 12 mountainbikes, der står til rådighed for eleverne, og der findes masser af klatreudstyr, som alle kan bruge, når der er en instruktør til stede. 

Omgivelserne

Skolen ligger i naturskønne omgivelser tæt på skov og strand med gode muligheder for gå- eller løbeture og udflugter på cykel eller i bil.

Dagligdagen

Dagen starter med tag-selv morgenmad og morgenandagt. Der er undervisning ind til eftermiddagskaffen eller af­tens­maden, alt efter hvilke fag du vælger. Derefter stilletid til brug for dig selv. Dagens program slutter med andagt og kaffe. I løbet af dagen er der praktiske opgaver som rengøring og opvask, hvor alle hjælper med.

Weekends

Der er et frivilligt program de fleste wee­kends. 3 - 4 gange pr. kursus har vi hjemrejseweekend, hvor der ikke er program.

Vi har også ...

Alle får tilbud om at deltage i en små­grup­pe en gang ugentligt. Og der er afsat tid til 3 medvandringssamtaler med en lærer i løbet af kurset.
Undervejs i forløbet vil der være forskellige arrange­menter såsom Åbent Hus, filmaftner, caféaftener, koncerter, besøg hos lærerne mv. 


Kontaktinformationer

Børkop Højskole
Peder Breths Vej 1
7080 Børkop
Find vej til højskolen

Telefon: 75 86 60 22
imb@imb.dk

Forstander
Robert Bladt
Tilbage
KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven