En anderledes fysisk træning på Bosei

Cykling uden alder

I morges pakkede enkelte elever fra Health & Fitness linjen på Idrætshøjskolen Bosei (v/Præstø)  deres egne cykler på en trailer og kørte til Aktivitetscenteret på Marksvej i Næstved for at køre på asiatiske cykler med ældre medborgere.

Eleverne: Christian, Oksana (Ukraine), Helene, Inga (Færøerne) Gosia og Dylan (Polen)

Næstved Kommune har iværksat projekt "Cykling uden alder" og heri fandt højskolen en god mulighed for at kombinere fysisk træning, undervisning i kost og sundhed samt kroppens anatomi nu/senere med mødet mellem aldersklasser og få en refleksion over "det at blive ældre".

Emma (92) og Preben (86) er begge borgere på marskgården og fortalte ivrigt de unge højskoleelever om deres liv i almindelighed og deres alderdom i særdeleshed.

Health & Fitness linjen på Bosei beskæftiger sig naturligvis med fysisk træning, men idrætshøjskolen med det japanske twist lægger stor vægt på at også health-delen fylder i undervisningen - fx med refleksion i kostens betydning og kroppens anatomiske opbygning - i denne omgang med særligt fokus på sundhed i alderdommen, hvor også emner om social sundhed bliver debatteret både på højskolen men i høj grad også på dagens cykeltur med de ældre beboere fra aktivitetscenteret.

Mere info om Health & Fitness linjen:  http://www.bosei.dk/hojskoleopholdet/liniefag/health-and-fitness/