Design på højskole? Gør det selv på Vallekilde

Design på højskole? Gør det selv på Vallekilde

I hjørnet bag en massiv stensøjle er laserskæreren på arbejde. Metalarmen kører frem og tilbage i en jævn bevægelse, mens den skærer sig vej gennem en plade birkefiner, som snart er omdannet til en lampe designet af en af eleverne på hovedfaget Design.

På Vallekilde Højskole er vi optagede af maker-bevægelsen og den nye teknologi, der knytter sig hertil. Derfor har vi indrettet et makerspace med en mindre maskinpark med laserskærer, 3D-printer, skæreplotter, mulighed for silketryk m.v. Og derfor kan man nu vælge Maker som hovedfag, hvor DIY -do it yourself- er den altoverskyggende overskrift.

Gør-det-selv-tilgangen gennemsyrer alt, hvad vi laver - hvad enten vi designer en prototype på 3D-printeren, eller vi arbejder med grafik og billeder i mørkekammeret.

Hvis du drømmer om en fremtid inden for design, er Vallekilde Højskole et godt sted at starte. Du kan gå på hovedfagene Design og Maker i 25 uger (om foråret - 26 uger hvis du tager med på Roskilde Festival) eller 18 uger (om efteråret), eller du kan tage det intensive forløb Designdrømme, der forbereder dig til optagelsesprøverne på designskolerne.

På Designdrømme arbejder vi med designprocesser, designanalyse og ideudvikling inden du bliver ført igennem en testoptagelsesprøve. Forløbet gør dig klogere på, hvad der forventes på designskolerne i et kreativt miljø med ro til fordybelse, hvor din portfolio og dine designevner kan udvikle sig. Vælger du et langt ophold, enten forår eller efterår, bliver du selvfølgelig endnu bedre til det hele - og endnu bedre klædt på til optagelsesprøverne.

Lige meget hvad du vælger, kommer du til at arbejde indgående med design samtidig med, at du indgår i en højskolehverdag med fokus på fællesskabet og alt det, der ligger uden for timerne.

Læs mere om hovedfagene Design og Maker og forløbet Designdrømme her.

KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven