Høj på højskole

På Suhrs Madakademiet er vi blevet høje på højskole - og det er vi ikke de eneste der er.
Flere og flere unge vælger at spendere en del af et aktivt sabbatår på en af landets 70 højskoler. I de seneste 5 år har højskolerne samlet set oplevet en fremgang på 10 %. I denne uge er det højskolernes uge og højskoler over hele landet åbner dørene for nysgerrige og interesserede.
På Suhrs Madakademiet har vi inviteret Nikolaj Kirk ind til et madeksperttema og i morgen slår vi dørene op for "African Night" hvor interesserede kan mærke suset fra savannen, smage på sagerne og opleve, hvad man kan få ud af et højskolekursus med fokus på mad midt i København.
Vi er som den tidligere Suhrs Husholdningsskole det nyeste medlem af højskolefamilien og den foreløbig eneste madhøjskole i landet - og jeg må indrømme, at jeg er blevet "høj" på højskoleideen.
Det er helt oplagt at bygge en højskole på læring om et af de vigtigste forhold i vores liv - vores mad og de måltider vi spiser sammen. Derfor valgte vi - den traditionsrige husholdningsskole i forbindelse med en strategiproces og relancering at søge optagelse i Foreningen af Folkehøjskoler i Danmark.

Det har været den helt rigtige beslutning for os. Vi har 30 % flere elever end for et år siden og 3 gange så mange drenge. Samtidig har vi fået en platform til at lave de sommerkurser, som blandt andet forældre til vores elever altid har efterspurgt. Til juli gennemfører vi vores første sommerkursus, hvilket vi ser rigtig meget frem til.

Kurset "Mad i byen" kommer til at indeholde smagninger, kulinariske ekskursioner og køkkenskoler med mulighed for at komme i køkkenet med blandt andet Tina Scheftelowitz (med de suveræne salater) og Anh Le fra Vietnam (kendt fra Lele og Smag på Vietnam).

Det bliver spændende og sjovt for os at se, hvem vi tiltrækker med vores nye kursus - og om også de, bliver høje på højskole.

- Lars Sonne-Hansen